NADA UMIRE POSLJEDNJA / Milanović i ekipa se ne predaju: smislili kako će pokušati sabotirati dogovor Mosta i HDZ-a!

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Koaliciji Hrvatska raste posljednjih su dana kola definitivno krenula nizbrdo. Najteži udarac dobili su jučer kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povjerila mandata za sastavljanje nove vlade kandidatu HDZ-a i Mosta Tihomiru Oreškoviću. No, Zoran Milanović i ekipa ipak se ne namjeravaju predati

24.12.2015.
7:54
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Koaliciji Hrvatska raste posljednjih su dana kola definitivno krenula nizbrdo. Najteži udarac dobili su jučer kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povjerila mandata za sastavljanje nove vlade kandidatu HDZ-a i Mosta Tihomiru Oreškoviću.

No, iako im trenutno ništa ne polazi za rukom, Zoran Milanović i ekipa ipak se ne namjeravaju predati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Novi list, SDP i partneri pokušat će idućih dana razbiti koaliciju HDZ-a i Mosta i to tako što će na konstituirajućoj sjednici Sabora predložiti svog kandidata za predsjednika parlamenta. Prema Poslovniku bi se tada trebalo provesti tajno glasovanje u kojem će koalicija Hrvatska raste tražiti minimalnu šansu za novi obrat.

Lijeva koalicija nada se da bi se dio Mosta razočaran raspletom pregovora mogao predomisliti i sabotirati dogovor s HDZ-om, a za takav rasplet očekuju i da im vjerni ostanu Radimir Čačić i manjinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za početak ćemo sigurno predložiti svog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora. Moje mišljenje je da bi najbolji kandidat bio Josip Leko", izjavila je VesnaPusić.

Otvoreno je rekla da se i dalje računa na dio Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti ljudi moraju odlučiti po svojoj savjesti. Ja sam osnivala HNS, ali sam osoba i respektiram sve u stranci. Mislim da bi u ovim uvjetima možda bilo bolje ići na nove izbore. Ali na kraju svatko po svojoj savjesti odlučuje", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo