30. obljetnica osnivanja / Milanović dodjelio odlikovanja: 'Sudbina većine ovisi o malo dobrih ljudi. Nećemo vam to zaboraviti'

Milanović uručuje odlikovanja pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi te pripadnicima Jedinice za posebne zadatke Rakitje

28.10.2020.
10:50
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je danas odlikovanja pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi te pripadnicima Jedinice za posebne zadatke Rakitje, Ministarstva unutarnjih poslova RH, a u povodu 30. obljetnice osnivanja.

Na početku govora, predsjednik se osvrnuo na događaje od prije 30 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudbina većine ovisi o malo dobrih ljudi. Hrvatska je tada bila u zaštiti ljudi koji su bili dovoljno hrabri, smjeli i beskompromisni. Među tim rijetkim ljudima bili ste vi. Hvala vama koji ste živi, hvala onima koji nisu među nama. Hrvatska im nikada neće zaboraviti. Mi sada sanjamo uspjeh, mir, stabilnost, miran i staložen život nas i naših obitelji. Imamo susjede s kojima želimo graditi normalne odnose. Pravila su jasna, standardi su isti za sve. Ne radujemo se ničijem neuspjehu. Tražimo mrvicu poštovanja i razumjevanja", rekao je Milanović.

Poručio je da se nakon 30 godina podvuče crta i da se okrenemo sadašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo kroz ovu krizu proći zdravog razuma. Ne smijemo se prepasti. Hrvatski junaci, završit ću s onim stihom. I u slavi i u krvi, Tigrovi su uvijek prvi. Živjeli i živjela Hrvatska", kazao je Milanović i pohvalio okupljene što nose masku nakon čega je uslijedila dodjela odlikovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo