'Na koga se ti avioni dižu?' / I to se dogodilo između Milanovića i Banožića: Pogledajte trenutak koji je sve iznenadio na dodjeli odlikovanja

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXELL

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 32. obljetnice ustrojavanja Dana Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske

29.9.2023.
12:26
Slavko Midzor/PIXELL
VOYO logo

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjeluje na obilježavanju 32. obljetnice ustrojavanja Dana Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH). Tom prilikom Milanović će dodijeliti odlikovanja pripadnicima OSRH.

Tim je povodom predsjednik uručio odlikovanja pripadnicima Oružanih snaga, a susreo se i s ministrom obrane Marijem Banožićem s kojim se rukovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXELL

“Mi nemamo vojnu industriju, nema je praktički nitko, Poljaci i Slovaci nešto malo, dok se Srbi trude. I postavlja se pitanje koliko to košta. To su ogromni novci. Kad smo kod korištenih dobrih, dobrih aviona četvrte generacije istovarili skoro milijardu i pol eura s PDV-om, postavlja se pitanje što dobivamo od toga”, kazao je predsjednik Milanović.

“Dobivamo li time barem ubojitu moć jednog savezničkog napada na Hamburg 1943. kada je istovareno toliko kinetičke energije koliko nije istovareno u iračkom ratu. Tu se o ogromnom novcu koji mi plaćamo, a netko drugi ima korist. S druge strane protuzračna obrana vas ograničava do te mjere da cinično kažu da treba pilote naučiti samo kako poletjeti jer već će nekako sletjeti”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Govorio je više od 12 minuta i nikog nije uvrijedio: Netipični Milanović pred Skupštinom UN-a nije dizao pogled s papira

'Na koga se ti avioni dižu?'

“Na koga se ti avioni dižu? Na leteće objekte koji su greškom lansirani iz Ukrajine pa otišli na zapad? Na našeg istočnog susjeda Srbiju koja nikako da se odluči kome pripada? To su ozbiljne dileme u kojima živimo. Zato je prioritet Hrvatske ono što se događa u regiji i ambicija da se BiH što prije integrira u EU”, zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije poslijepodne Milanović će povodom Dana policije uručiti odlikovanja Postaji granične policije Imotski, Policijskoj postaji Križevci i X. policijskoj postaji Sinj te djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova povodom Dana policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo