u skladu sa zakonom / Mikulić dobio još jednu zadaću: Glavni državni inspektor šef predsjedničine kampanje za Zagreb

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ivan Ćelić, koji je operativni direktor predsjedničinog stožera u Zagrebu, naglašava da u ovom slučaju nije prekršen zakon

8.10.2019.
21:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ovih će dana središnja tijela HDZ-a donijeti formalnu odluku o podršci predsjedničkoj kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović. No, stranka se već uvelike priprema za njezinu kampanju.

Nakon što je formiran izborni stožer predsjednice Republike na nacionalnoj razini, koji vodi Ivan Anušić, u tijeku je ustrojavanje stožera po cijeloj Hrvatskoj. Predsjedništvo zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a već je prošli četvrtak osnovalo stožer Kolinde Grabar-Kitarović za Zagreb, a njegov je voditelj - glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je predsjednik Gradskog odbora, pa je nekako logično da je Mikulić na čelu i izbornog stožera. Ali, u državama liberalne demokracije zaista nije uobičajeno da izborne kampanje vode ljudi koji pripadaju nekom represivnom tijelu.

Međutim, tajnik Glavnog odbora Ivan Ćelić, koji je operativni direktor predsjedničinog stožera u Zagrebu, naglašava činjenicu da u ovom slučaju nije prekršen niti jedan hrvatski zakon. On kao primjer navodi Davora Božinovića, koji je ministar policije i kao takav dio represivnog aparata, ali je istovremeno međunarodni tajnik stranke, javlja Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izbornim stožerima Zorana Milanovića i Miroslava Škore, dvojice glavnih protukandidata Kolinde Grabar-Kitarović, nisu htjeli komentirati Mikulićevo imenovanje. Nešto rječitiji je bio potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin: ''HDZ je mjesecima uvjeravao hrvatsku javnost da rade na depolitizaciji državne uprave. U Saboru smo prošli tjedan promijenili čak 60 zakona upravo pod tom egidom depolitizacije. Ali, ovim potezom su sva ta uvjeravanja HDZ-a i Vlade pala u vodu. Ako se glavnog državnog inspektora imenuje za voditelja kampanje predsjednice Republike, koja je kandidatkinja HDZ-a, jasno je da od obećane depolitizacije ne ostaje ni d''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike