Pravobraniteljica za djecu za rtl direkt / 'Mi Hrvati smo licemjeri - nemamo zabranu reklamiranja alkohola, a šokiramo se kad čujemo da djeca piju'

'Pomalo smo i licemjeri - mi nemamo generalnu zabranu reklamiranja alkohola, alkohol povezujemo sa sportom, pivo se deklarira kao hrana...', poručuje Milas Klarić

18.5.2016.
22:54
VOYO logo

Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu gostovala je u RTLDirektu te poručila kako je stroža porezna politika vezana uz cijene alkohola najbolja metoda za suzbijanje alkoholiziranja u maloljetnika.

"Mi smo narod, odnosno nacija koja puno pije, kako odrasli, tako i djeca. Neslavno smo među prvima po broju djece kod europskih zemalja. Dobna granica se spušta. Djeca ne piju samo na norijadi već i kroz tjedan, najčešće vikendima. Stroža porezna politika vezana uz cijene alkohola se pokazala kao najbolja metoda sprečavanja toga i to je ono što država treba žešće regulirati", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomalo smo i licemjeri - mi nemamo generalnu zabranu reklamiranja alkohola, alkohol povezujemo sa sportom, pivo se deklarira kao hrana... sve su to stvari o kojima se treba 'pozabaviti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo