METEOROLOZI UPOZORAVAJU: / Prijeti nam opasno grmljavinsko nevrijeme, a kiša će nas pratiti i idući tjedan

Image

Hrvatska se jutros probudila zalivena kišom. A prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda ta nas pojava diljem zemlje još može pogoditi do kraj adana.

15.10.2016.
11:29
VOYO logo

"Lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, a obilne oborine na Jadranu i područjima uz Jadran. Vjetar slabdo umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu će jako, mjestimice i olujno jugo, tijekom poslijepodneva slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 19, a na obali i otocima od 18 do 23 °C", stoji na stranicama DHMZ-a.

Meteoalarm je za subotu objavio niz upozorenja. Za Istru, Gorski kotar, Liku i veći dio Dalmacije na snazi je narančasto upozorenje upravo zbog najavljene obilne kiše, grmljavine i snažnog vjetra. Upozorenje narančaste boje upućuje na opasne vremenske uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za unutrašnjost Dalmacije kao i šire karlovačko područje te za najjužniji dio zemlje na snazi su žuta upozorenja, koja upućuju na potencijalno opasne vremenske uvjete.

Image
Foto: DHMZ

Prognoza za nedjelju mrvicu je bolja. Ujutro i prijepodne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a mjestimične kiše bit će uglavnom u Dalmaciji te na istoku zemlje. Od sredine dana smanjenje naoblake sa zapada. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorskim predjelima sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak i bura, a ujutro na krajnjem jugu još može biti juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 17, u Dalmaciji ponegdje i malo viša. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19, na Jadranu od 19 do 23 °C.

I u danima idućeg tjedna možemo očekivati kišu i to kako stoji u sedmodnevnoj prognozi negdje od srijede i četvrtak obilnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo