Što ne propustiti? /

Meni adventa: oni koji su bili savjetuju što ne propustiti na zagrebačkom Adventu - od lokacija do okusa

Zagrebački Advent pretvorio je središte grada u zimsku bajku. Trajat će 40 dana s ukupno više od 300 različitih događanja, zbog čega bi tijekom prosinca trebalo doći i više od prošlogodišnjih 95 tisuća turista

3.12.2017.
18:55
VOYO logo

Najveći, i već dvije godine nagrađivan, zagrebački Advent pretvorio je središte grada u zimsku bajku. Trajat će 40 dana s ukupno više od 300 različitih događanja. Zbog njega bi tijekom prosinca u Zagreb trebalo doći čak i više od prošlogodišnjih 95 tisuća turista.

Vatrometom, plesom i pjesmom. Ovako je sinoć otvoreno jedno od najvećih i najljepših adventskih klizališta u ovom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće ljudi pratile su otvaranje Ledenog parka, ali i tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu.

Zagrebački advent oživio je na 17 lokacija Gornjeg i Donjeg grada. Trajat će punih 40 dana tijekom kojih će se održati više od 300 događanja. A za dobru atmosferu zaduženo je čak 2500 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fuliranje se iz Tomićeve preselio na Strossmayerov trg, kojim će svake večeri šetati klaunovi i gutači vatre.

„Ovo je naš park od najranije mladosti. I nama je ovo super jer je ovo jedan novi životni prostor za mladost i za naš kvart.“, kazala je Franka Jelavić Kojić iz Zagreba.

„Ma svugdje smo se šetali i super je! Svake godine je meni lijepo tu hodati po zimi, najbolje.“, kažu Ivan i Nika iz Zagreba.

Za najmlađene tu je Začarani grad s vrtuljkom. A za odrasle još više adventskih kućica i još više specijaliteta - od kuhanog vina, kobasica, burgera, fritula i novih germknedla sa šljokicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dakle, samo radi šljokica dolaze, i muški i ženski. Čak je jedan muškarac pitao ostaju li mu po zibima - i ne, ne ostaju. Punjene su s bademom, listići badema, umak od vanilije i šljokice - odnosno jestivi glitter.“, kaže ugostiteljica Anamarija Šestak.

Vrata je otvorio i Tunel Grič koji se pretvorio u ulicu iz 19. stoljeća, posvećenu Božićnoj priči Charlesa Dickensa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mislim da smo svi čitali ili gledali film. Priča govori zapravo o ljubavi i dobroti i to je smisao Božića. Simulirali smo jednu ulicu koja je prepuna tih kućica, parkića, ali i puno knjiga koje su zapravo bajke.“, kazala je Ljiljana Jurković.

Bajke koje su već prvog dana oduševile i Zagrepčane i turiste.

„Prvi put smo u Hrvatskoj, jučer smo sletili u Zagreb i obožavamo ga!“, kaže Jason iz Britanije.

„Baš je fora, baš su lijepo napravili taj grad te sve knjige, fora je! Mislim da će i klincima i odraslima biti fora.“, rekla je Kristina iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na advent koji je već dvaput proglašen najboljim u Europi, Zagreb je prošle godine zaradio oko 400 milijuna kuna. Ovog prosinca brojke bi se opet trebale podebljati.

Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo