MEĐIMURSKI ŽUPAN DAO OSTAVKU U HNS-u: / 'Uspjeh u Međimurju nije rezultat stranačke markice nego mog imena'

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filić

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) u petak je u Čakovcu objavio ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kao i na sve druge stranačke pozicije na nacionalnoj razini stranke.

16.6.2017.
16:51
PIXSELL, Borna Filić
VOYO logo

Odluku je, kaže, donio nakon osobnog promišljanja i zato jer smatra da Međimurke i Međimurci ne bi podržali njegov angažman u novoj koalicijskoj Vladi ni njegov angažman kao predsjednika HNS-a.

"Upravo zbog odanosti građanima i biračima, kao i zbog činjenice da uspjeh HNS-a u Međimurju nije rezultat stranačke markice već mog imena i prezimena dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS, kao i sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS i povlačim iz nacionalne politike stranke", rekao je Posavec na konferenciji za novinare u Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je, kaže, da ta odluka neće olakšati njegov odnos kao župana s Vladom RH, ali neće dozvoliti da osobni ili stranački interesi budu iznad podrške koje su mu dali međimurski građani.

Govoreći o suradnji s međimurskim gradonačelnicima i načelnicima rekao je da će s njima, bez obzira na stranačku pripadnost, graditi Međimurje kako to građani zaslužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostajem član HNS-a jer se moraju riješiti konstituirajuće sjednice općina, gradova pa i Županije kao i završna izvješća koja se nakon izbora moraju podnijeti", rekao je te se ispričao svima koji su ostali iznenađeni i pogođeni razvojem situacije u HNS-u. Dodao je da ta situacija nije ničime ugrozila njegovu odanost Međimurju te da ni u jednom trenutku interesi Međimurja nisu bili dovedeni u pitanje.

Istaknuo je i kako tijekom svih pregovora koji su vođeni s HDZ-om nije tražio mjesto za sebe te je time dokazao da ga fotelje ne zanimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo