'ona je show girl' / Matić oštro po predsjedničinom govoru: 'Onaj tko ga je napisao, ako se nije ubio, neka se ispovraća'

Image
Foto: Patrik Macek/Sandra Simunovic/PIXSELL

'Ovo jednostavno nije ona, zna se da je ona show girl, zabavljačica s predsjedničkim ovlastima', rekao je Matić

2.10.2019.
16:03
Patrik Macek/Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić oštro je komentirao govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojim je ona u srijedu i službeno najavila kandidaturu za drugi mandat.

"Poslušao sam, pogledao malo... Onaj koji je to napisao, ako se nije odmah odlučio ubiti, neka se ode malo ispovraćati jer govor je stvarno degutantan. Kao da je prepisala program od nekog značajnog čovjeka iz svjetske povijesti. Ovo jednostavno nije ona, zna se da je ona show girl, zabavljačica s predsjedničkim ovlastima. Osim što nas je osramotila i u tome je uvijek bila dosljedna, bila je dosljedna i u još jednoj stvari - nikad se nije miješala u svoj posao", rekao je Matić u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je pod sloganom "Zato što vjerujem u Hrvatsku" službeno najavila kandidaturu predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom govoru osvrnula se na dosadašnji mandat te istaknula najbitnije točke programa, koji će predstaviti uoči predizborne kampanje.

"Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost predsjednice Republike zajedno s vama, odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje – moja je snaga! Ušla sam u prvi mandat s vjerom u velik potencijal Hrvatske kao snažne i ponosne države, koja može i treba suvereno napredovati prema najrazvijenijim europskim državama. Države koja može davati još veći doprinos rješavanju zajedničkih europskih i svjetskih problema. Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. Kao predsjednica koju izravno birate i koja vas na taj način izravno zastupa, isticala sam najvažnije državne i društvene probleme, otvarajući javnu raspravu o njima i nudeći rješenja", poručila je između ostalog predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo