PULJAK KRITIZIRALA KOLINDU I PLENKOVIĆA PA PORUČILA: / 'Ustaški uzvik treba zabraniti!'

Image

U HRT-ovoj emisiji Aleksandra Stankovića danas je gostovala čelnica stranke Pametno, Marijana Puljak. Govorila je o svojoj stranci, mogućnosti da se kandidira za gradonačelnicu Splita i drugome.

11.12.2016.
15:23
VOYO logo

Marijana Puljak jučer je na izbornoj skupštini stranke Pametno opet izabrana za predsjednicu te stranke. Kaže da ljudi vjeruju u ono što ona radi pa se zato nitko drugi nije ni kandidirao za tu poziciju. Stranka poziva ljude da biraju pametno, rekla je Puljak, i da ne odustaju misleći da se ništa ne može promijeniti. Upitana o tome je li njezina stranka bliža lijevoj ili desnoj strani, Puljak je rekla da se ne voli svrstavati ni lijevo ni desno.

Image
MARIJANA PULJAK NAJAVILA KANDIDATURU ZA SPLITSKU GRADONAČELNICU: /

'Koalicija s SDP-om ne dolazi u obzir'

Image
MARIJANA PULJAK NAJAVILA KANDIDATURU ZA SPLITSKU GRADONAČELNICU: /

'Koalicija s SDP-om ne dolazi u obzir'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za premještanje vjeronauka iz škola u crkve

'Granice su izgubljene. Što smo mi govori naš program. On zastupa liberalne poglede u ekonomiji. S druge strane socijalan je u dijelu obrazovanja. Vrijednosti za koje se zalažemo građanske su slobode, sekularna sloboda...', rekla je Puljak i dodala da se zalaže za premještanje vjeronauka iz škola u vjerske institucije. Ističe ipak da nije protiv vjeronauka te da ga i njezina djeca pohađaju.

Osvrnula se Puljak i na druge zabrane, kao što su one ustaškog pozdrava i zvijezde petokrake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki zločin treba sankcionirati. Petokraku ne možemo uspoređivati sa simbolima fašizma. Ali istina da je pod tim simbolom u vrijeme komunizma napravljeno dosta zločina. Uzvik za Dom spremni treba biti zabranjen. Njemu nije mjesto u Jasenovcu', istakla je Puljak.

'Predsjednica se ispričala za čokoladice...'

Čelnica stranke Pametno komentirala je i neizbježnu temu ovih dana - srpske čokoladice podijeljene djeci u vrtiću u Hrvatskoj, pri čemu je kritizirala predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Zapitala se kako to da se predsjednica nije ispričala za zaustavljanje kurikularne reforme ili za to što je navijače nazvala orjunašima, ali se ispričala za srpsku čokoladicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirala je i Vladu Andreja Plenkovića, kojem je posebno zamjerila to što je novinarima odbrusio da je on na vlasti i on formira proračun, rekavši im da se jave kad oni pobijede na izborima. To je, kaže Puljak, pravo lice premijera.

PLENKOVIĆ IZGUBIO ŽIVCE ZBOG NOVINARSKOG PITANJA: ‘Kolega, odite vi na izbore, pobijedite, pa onda planirajte proračun!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U gradskoj vlasti Splita često su na položajima nekompetentni ljudi'

Kada je riječ o Splitu, gradu za čiju se gradonačelnicu Marijana Puljak namjerava kandidirati, rekla je kako u gradskoj vlasti na položaje često dolaze nekompetentni ljudi. Ako postane gradonačelnica, njezin suprug Ivica Puljak, koji je također u stranci, neće imati funkciju s tim povezanu.

MARIJANA PULJAK NAJAVILA KANDIDATURU ZA SPLITSKU GRADONAČELNICU: ‘Koalicija s SDP-om ne dolazi u obzir’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da će njezina stranka u budućnosti ući u Sabor jer je na sadašnjim izborima to izbjegla 'za dlaku'.

'Nismo obeshrabreni. Gledamo u budućnost i želimo okupiti ljude koji na drugačiji način promišljaju o politici', zaključila je Marijana Puljak iz stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo