OBRAĆANJE ISPRED MINISTARSTVA FINANCIJA /

Marić odgovorio otočanima: 'Nema potrebe za javnom raspravom i novim čitanjem'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Mogu odgovorno reći da smo postigli dosta visoku razinu našeg zadovoljstva u smislu provedene rasprave'

18.6.2017.
18:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić dao je izjavu za medije ispred Ministarstva financijakoja se odnosi na Zakon o koncesijama protiv kojeg je inicijativa "Pokret otoka" prosvjeduje duž Jadrana, tražeći pritom da se prijedlog Zakona o koncesijama vrati na treće čitanje te javnost uključi u daljnju raspravu.

"Zakon o koncesijama je krovni zakon koji definira pobliže brojne procedure koje se tiču zaštite pozicjie davanja koncesija. Kao što je bio slučaj 2008. i danas vrijedi da je to krovni zakon, a pojedini sektori će se regulirati. Bilo da govorimo o žičarama ili o Zakonu o pomorskom dobru. Što se tiče samog zakona, pokrenut su prvi procesi za vrijeme Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Prosvjedi duž Jadranske obale: 'Čujete li svoje otoke, svoju obalu?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon komentara iz DORH i Ministarstva uprave, uveden je u vladinu proceduru. Oreškovićeva vlada ga je donijela i nije bilo ga moguće donijeti zobg prijevremenih izbora. Na sceni je Plenkovićeva vlada i bez obzira na kašnjenje, odlučili smo se opet ga provesti. 117 je glasalo za, 2 protiv i upućen je na drugo čitanje. Prilagodili smo prekršajne odredbe i uputili u drugo čitanje. Vidimo da je podiglo puno prašine. 

Nema potrebe za javnom raspravom, ovo je već godinu i pol dana na raspravi. Mogu odgovorno reći da smo postigli dosta visoku razinu našeg zadovoljstva u smislu provedene rasprave. Postigli smo jako visoku razinu usuglašenosti. Apsolutno nema potrebe za novim čitanjem", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo