Kao klinac branio Hrvatsku, danas nema čime nahraniti četvero djece

Mještanin Tovarnika, koji je još kao maloljetnik branio Hrvatsku, ovih je dana ostao bez osnovnih namirnica za svoju obitelj koja broji i četvero djece.

20.11.2012.
13:45
VOYO logo

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske organizirala je hitno prikupljanje pomoći za obitelj dragovoljca iz Tovarnika. Riječ je o čovjeku koji ima četvero djece i nema ih čime nahraniti. Točnije, njegova obitelj ovih je dana ostala bez namirnica.

"Pomogli smo im za prvu ruku, no nećemo na tome stati", kazao je Glas SlavonijeSamir Stanić iz Udruge, potvrđujući da su obitelji odnijeli prvi paket pomoći. Braniteljeva obitelj je tako za prvu ruku dobila osnovne namirnice koje bi mogle potrajati mjesec dana. Platili su im i električnu energiju i vodu. Članica Udruge Monika Stelić iz Đeletovaca skupljajući pomoć kaže: "Dok god ja imam i oni oko mene, neću pustiti da bilo koje dijete ode gladno spavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaju nikakva braniteljska prava

Udruga maloljetnih dragovoljaca Vukovarsko-srijemske županije danas broji 74 člana, a Samir Stanić kaže kako ih ima još 30-ak koji nisu članovi.

"Mnogi od nas nisu završili srednju školu, a danas nema posla ni za one s fakultetom. Mnogi nisu mogli podnijeti teret užasa koji su vidjeli i prošli tijekom rata pa su postali alkoholičari ili narkomani. Velik dio nas nije ostvario nikakva braniteljska prava, a sad smo ljudi od 36 do 38 godina", kaže Stanić, upozoravajući na sve težu situaciju u kojoj se brojni njegovi suborci sve češće nalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo