dramatično u živom zidu / Pernar: 'Bunjac i ja smo spremni sjesti za stol, ali s druge strane nema nikoga'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ivan Pernar je kazao da je dogovor uvijek moguć, ali da je za to potrebno više strana

5.6.2019.
10:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Ja iz Živog zida ne izlazim dok Branimir Bunjac sjedi sa mnom u Saboru. Kada ga se makne iz Sabora, ja ću izaći iz Živog zida", poručio je zastupnik Živog zida Ivan Pernar novinarima u Saboru u srijedu.

"Moja odluka je konačna", poručio je Pernar novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je on uvijek bio otvoren za razgovor te osudio svoje kolege iz stranke koji su jučer organizirali press konferenciju. 

"Dogovor je uvijek moguć, ali za dogovor je potrebno više strana. S moje strane je uvijek bio otvoren poziv za razgovor. Volio bih da mogu sada nazvati Sinčića i reći mu - ajmo sjesti za stol, ali čini mi se da s druge strane stola nema nikoga i da pričam sa zidom", poručio je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto ga ne može nazvati, kazao je da mu je teško o tome govoriti. 

"Ne želim sudjelovati u propagandi protiv svoje stranke", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Počeo rat do istrebljenja u Živom zidu: 'Vladimira Palfi umrla je u mojem srcu'

Image

Počeo rat do istrebljenja u Živom zidu: 'Vladimira Palfi umrla je u mojem srcu'

"Ako ne dođe do kompromisa, sigurno ću osnovati novu stranku i ići na izbore kao i do sada, ili samostalno ili u koaliciji. Nije mi problem biti i zadnji na listi. Ako birači odluče da je moja karijera u hrvatskoj politici gotova, to je to", rekao je Pernar.

'Žao mi je... Nisam znao što napraviti'

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, bio je vrlo aktivan noćas na društvenim mrežama nakon što je jučer zaprijetio da će napustiti stranku ako Branimir Bunjac bude izbačen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bunjac je suspendiran jer se posvađao s čelništvom stranke oko toga tko će biti njihov zastupnik u europskom parlamentu. 

Ivan Pernar i postavio ultimatum šefu stranke i prebacio sve na sivu eminenciju Živog zida - Vladimiru Palfi o kojoj, kako je rekao, ovisi njihova budućnost i hoće li doći do raskola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako izbace Bunjca, izlazim iz Živog zida i osnivam drugu stranku", izjavio je Pernar preko Facebook live videa. Pernar je izvijestio javnost da je Vladimira Palfi, supruga Ivana Vilibora Sinčića, odlučila oduzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu. 

Pernar se noćas na Facebooku pokajao zbog jučerašnjeg istupa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svima za poruke podrške, žao mi je što sam izašao sa svim u javnost, jednostavno nisam više znao što drugo napravit."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, noćas je Pernar bio prilično aktivan i u grupi ZZ Vijećnici 2017., u kojoj je "otvorio dušu" pred kolegama iz Živog zida. U podužem statusu Pernar je komentirao dramatičnu situaciju u stranci pa nedugo zatim izbrisao svoj post.

No, prije toga je netko uspio napraviti screenshot te objave koje je objavio Jutarnji list pa ih prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Uvažene kolege, Bunjac sutra ima presicu na Markovom trgu, na želim na nju otići jer smatram da HDZ-ovci trljaju ruke zbog ove današnje na Zrinjevcu. Tko god je to osmislio napravio je štetu stranci, teze o tome da je postojao odgovor da Bunjac prepusti mandat su laž jer svi znate da je bilo onako kako kaže Sinčić/Palfi, maknut sam s liste odlukom Sinčića, ne dogovorom, to je i sam priznao u nedjelju, Bunjac je ucijenjen na to da predaje mandat ili neće biti na listi.

Priče o dogovoru vezanim uz listu su laž, "dogovor" je posljedica ucjene, a ne Bunjčeve slobodne volje. Ja neću biti sutra na presici s Bunjcem ne zato jer se ne slažem s njim nego jer imam političke mudrosti da ovakve stvari ne pričam pred kamerama medija koji rade protiv nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moja je želja da umjesto jedni protiv drugih radimo zajedno protiv sustava, ali pitanje je imaju li svi takve želje, sve je sad u rukama Vladimire, to sam i ranije rekao.

Moj cilj je nastavak borbe protiv sustava, a rješavanje unutrašnjih sukoba riješit među nama, a ne putem medija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora pristao sam političku likvidaciju Bunjca jer sam gledao svoj interes, međutim, kad sam shvatio da ga ne žele uništiti samo politički nego i ljudski objavom kompromitirajuće snimke u KGB stilu, nešto se u meni prelomilo", napisao je noćas Pernar. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo