'Zbog orgija na plaži prodajem apartmane i odlazim'

'Gosti bježe, a nastavi li se ovako, od turizma uskoro neće biti ništa', kaže V. Dodig koji se iz Australije u Makarsku vratio prije 14 godina i sagradio apartmane nedaleko plaže.

17.6.2012.
9:32
VOYO logo

"Zbog pijanki mladosti na plaži i institucija koje ne mogu provesti javni red i mir, prisiljen sam prodati zgradu s devet apartmana i vratiti se u Australiju. Moja djeca to ne mogu više izdržati. Gosti bježe, a nastavi li se ovako, od turizma uskoro neće biti ništa", jada se Veselko Dodig, vlasnik jedne zgrade apartmana na makarskoj plaži koji je 20 godina radio u Australiji a potom se prije 14 vratio u Hrvatsku i sagradio apartmane. Medijima se obratio nakon što je, ispričao je, tijekom noći jedan mladić vikao i vrijeđao muslimane, razbio parlafon i poštanski sandučić, te prijetio njegovoj supruzi Vesni.

'Obavljaju nuždu i povraćaju uz zidove zgrada'

"Ovdje na plaži događaju se noćne pijanke i orgije mladosti, koja onda obavlja nuždu, povraća i spava pred vratima i uz zidove zgrada na plaži. Svake noći razbijaju klupe, a noćas je stradala javna rasvjeta. Luduju vozilima uz park jer prostor nije do kraja uređen. Nemoguće je na plaži imati goste, a još manje otvoriti restoran i od toga živjeti", kazao je Veselko Dodig za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Činimo što možemo'

Ističe da je zvao policiju i da je intervenirala, no kaže, nevoljko dolaze zbog kršenja javnog reda i mira. Žalio se, kaže, i Gradu no navodno ne žele razgovarati s njim, a komunalni redarstvenici ne mogu spriječiti divljanje. Žali se i na neurednost okoliša, te kaže kako su mu gosti iz Italije otišli ističući da su plaže prljave i žaleći se na buku.

"Činimo što možemo. Od idućeg tjedna počinje 24-satno dežurstvo. Vikendom pojačamo dežurstva i nekako imamo kontrolu, no drugim danima je teško. Međutim, moram reći da je naš redarstvenik zatekao Veselka Dodiga u ranim jutarnjim satima kako razbija betonski stol, priveden je i protiv njega se vodi kazneni postupak", kazao je šef komunalnog redarstva Zdravko Šarić dodajući kako u interesu turizma treba imati visok prag tolerancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo