DRAMA U OSIJEKU / Majka u zaključanom autu na 30 stupnjeva ostavila 16-mjesečno dijete: 'Nisam mogla doći k sebi'

Image
Foto: Čitateljica/SiB.hr

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu

21.6.2024.
9:27
Čitateljica/SiB.hr
VOYO logo

Unatoč upozorenjima, jedna majka je u četvrtak predvečer izašla iz automobila i dijete ostavila punih 15 minuta u vozilu. Prolaznici su u nevjerici gledali dijete u zaključanom automobilu na oko 30 stupnjeva koliko je bilo oko 19 sati kad se slučaj dogodio, javlja SiB.

"Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu", ispričala je sugrađanka T. B. dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Dodajmo da je Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu zaprimila u 19.03, a na mjesto događaja stigla već u 19.07 sati. Brzom intervencijom, srećom, vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RODITELJI, OPREZ! /

Što se događa s djecom u autu na suncu? Liječnica: 'Prvo se znoji, pada u nesvijest, onda ide smrt'

Image
RODITELJI, OPREZ! /

Što se događa s djecom u autu na suncu? Liječnica: 'Prvo se znoji, pada u nesvijest, onda ide smrt'

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio – pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu! "Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se 16-mjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno", ispričao je za SiB Ivković, dodajući da na vozilu prozor nije bio spušten. Nasilno su otvorena vrata i dijete je spašeno, no Ivković ističe da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu, već nipošto nije ni smjelo biti na suvozačevoj strani.

Apelira na roditelje da ni u kojoj situaciji ne izlaze iz automobila, a da su dijete čak i na nekoliko sekundi ostavili u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja", upozorava Ivković čiji su djelatnici brzinskom intervencijom uspjeli spasiti dijete. Inače, zapovjednik JVP Grada Osijeka naglašava da ima roditelja i koji svoju djecu voze u krilu i ne daj Bože da dođe do nesreće, dodaje naš sugovornik, vrlo je vjerojatno da bi dijete ozlijedio zračni jastuk, ako čak ne bi bilo i gore.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o toplinskoj kupoli: Što je uzrok i zašto mnogi ne vjeruju u klimatske promjene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo