Nasilni učenik nije kažnjen /

Majka pretučenog dječaka ne odustaje, s njim ide i na nastavu: 'On je i dalje u paničnom strahu'

Početkom školske godine bojao se ponovno ići na nastavu. Mokri u krevet, ima migrene i ide k psihologu

8.10.2019.
15:10
VOYO logo

Priča o osmogodišnjaku iz Knina kojemu su operativnim zahvatom spašavali nogu nakon što ga je nasilni učenik iz razreda udario na izletu, a ozljeda se zakomplicirala i on nije pohađao školu, dobila je nastavak. 

Prvo je škola prijavila roditelje Centru za socijalnu skrb, a onda je revoltirana majka sjela u školsku klupu zajedno sa svojim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilni dječak iz razreda udario ga je na školskom izletu. Osmogodišnjak nakon toga nije mogao u školu jer se krv iz hematoma i puknutoga bedrenog mišića pretvorila u kalcifikat pa je morao na zahtjevnu operaciju.

"Ja njega nisam vidio i puknuo me iza leđa u nogu", kazao je dječak 11. rujna. A tukao ga je, kaže, i prije, i to više puta: "Šaka u nos, noge u trbuh..." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom školske godine bojao se krenuti ponovno na nastavu. Mokri u krevet, ima migrene i ide k psihologu.

"Nasilnikovo ponašanje nije se promijenilo i moje dijete je i dalje u paničnom strahu. On je njega čak pratio u WC, čekao ga ispred vrata da izađe", žali se dječakova majka 

Nasilnik nije dobio nikakvu pedagošku mjeru. Majka ozlijeđenog dječaka koji i dalje ide na fizikalnu terapiju nije pristala na prijedlog škole da se nastava za njezina sina održava - kod kuće. 

Majka ogorčena na školske službe

"Niti ja, niti liječnica školske medicine, niti psihologica nismo pristale zato što su rekli da je to kontraproduktivno za dijete. Takva nastava se organizira samo za djecu koja imaju teške dijagnoze", rekla je Amanović te je zato sa svojim sinom odlučila svakodnevno sjediti na nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osnovnoj školi Franje Tuđmana u Kninu nastave nema ni u ponedjeljak, dan prije državnog praznika, tako da nismo uspjeli doći do ravnateljice škole i pitati je što se u školi zaista događa. Pokušali smo je dobiti i na telefon, no nismo uspjeli.

Otkako svakodnevno sjedi na nastavi drugašića, mama Đurđa je još više ogorčena na školske službe: "Kad ga uvjere da ode s njima u stručnu službu, oni ga zadrže dvije minute".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je zato ponovno prijavila prosvjetnoj inspekciji.

"Pokrenut je inspekcijski postupak kako bi se utvrdile sve činjenice. Dodatno, Agencija za odgoj i obrazovanje imat će stručno-savjetodavni posjet školi u kojem će analizirati situaciju te dati preporuke za rad i pratiti situaciju", poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svoje ozlijeđeno i traumatizirano dijete majka ne želi premještati u drugu školu jer bi tako, kaže, iako je žrtva, on bio kažnjen.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo