dijete otplaćuje dug predaka / Majci odbijena propisana općinska naknada za dijete jer je svekar dužan za grobno mjesto!

Image
Foto: Thinkstock.com

Iz obitelji nisu i nemaju namjeru negirati postojanje duga, no pitaju se kako je moguće da se dijete kažnjava zbog duga nekog drugog člana obitelji

1.4.2018.
11:12
Thinkstock.com
VOYO logo

Jedna obitelj iz Tinjana nedavno je dobila svoje treće dijete, no roditelji djeteta nakon toga su se susreli s pravom zavrzlamom koja kao da je moguća samo u Hrvatskoj, piše Glas Istre.

Naime,  kad su roditelji prijavili dijete i obavili svu potrebnu papirologiju kako bi mogli dobiti jednokratnu novčanu pomoć za dijete, koja u slučaju općine Tinjan iznosi 5000 kuna, doživjeli su pravi šok. Rečeno im je kako novac ne mogu dobiti jer je djetetov djed dužan općini novac za grobno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam pitala načelnika Gorana Hrvatina zašto za treće dijete ne mogu dobiti tu jednokratnu naknadu koja pripada svoj djeci, prema Odluci te iste Općine, on mi je uz podsmijeh odgovorio da kako se uopće usuđujem tražiti taj novac kada im je moj svekar za grobno mjesto još uvijek dužan 4.000 kuna, rekla je majka djeteta

Iz obitelji nisu i nemaju namjeru negirati postojanje duga, no pitaju se kako je moguće da se dijete kažnjava zbog duga nekog drugog člana obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jedinstvenom upravnom Odjelu općine Tinjan kažu kako je ovakva praksa počela još prije dvije godine. No, iako dužnika ima puno, ovakvih slučajeva i nije bilo previše.

"Imamo jako puno dužnika, ali uvijek se nekako pokušamo dogovoriti s njima, makar da na rate otplate dug. Memamo puno slučajeva da se baš u obitelji dužnika rodi novorođenče, pa ne dobije naknadu. Moram priznati da ste me sada zatekli, jer su obično roditelji dužnici, i to je onda jedna sasvim druga priča, zaista ću morati provjeriti o čemu se radi. Ali svejedno, ne možemo im dovijeka dozvoljavati da nas vuku za nos i ne plaćaju svoje obaveze prema Općini. Uostalom, mi smo jedna od rijetkih općina u Istri, a i šire, koja daje tako velike naknade za novorođenčad, a od ove godine subvencioniramo i nabavku školskih udžbenika za svu djecu sa po 250 kuna, te plaćamo 40 posto iznosa za produženi boravak djece u školama", rekao je načelnik Goran Hrvatin, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo