Vlada želi MOL-ov dio /

Mađari žele 25 posto udjela u LNG terminalu na Krku, pismo namjere već su poslali

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ćorić smatra kako bi interes za ulazak u vlasničku strukturu trebao pratiti i interes za zakup kapaciteta LNG terminala na Krku

8.4.2019.
14:05
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada i dalje želi otkupiti MOL-ov udio u INA-i, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodajući da taj proces nije jednostavan i da ovisi o dvije strane. 

"Za taj tango je potrebno dvoje i držimo da ćemo s naše strane proces dovesti do kraja, a što i kako će se tada dogoditi, u ovom trenutku ne mogu ustvrditi", izjavio je Ćorić u ponedjeljak nakon predstavljanja ciklusa HEP-ovih investicija u solarne elektrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je Hrvatskoj u interesu INA u hrvatskim rukama odnosno pronalazak novog strateškog partnera.

"Ne bude li to tako, moramo učiniti sve da INA u postojećem formatu upravljanja bude efikasna i uspješna kompanija koja državi nosi, s jedne strane novac koji proizlazi iz dividende, a s druge što je moguće veći razvojni potencijal, kakav smo od INA-e imali priliku doživjeti u nekom ranijem razdoblju", kazao je Ćorić dodavši da je Hrvatskoj u interesu da što prije počne modernizacija rafinerijskog biznisa u Rijeci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je objavio i kako je Mađarska zainteresirana za udjel u projektu LNG-a na Krku (25 posto), a pismo namjere su već poslali. Ćorić smatra kako bi interes za ulazak u vlasničku strukturu trebao pratiti i interes za zakup kapaciteta LNG terminala na Krku. 

O tome će se razgovarati na "Summitu Kina plus 16" u Dubrovniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo