SVAĐA TIJEKOM RASPRAVE / Loš dan za Pernara: ponovno se sukobio s Reinerom, a nisu mu dozvolili ni unos stvari u Sabor

Potpredsjednika Sabora uzrujalo je izlaganje zastupnika Živog zida tijekom rasprave, a Pernar je imao i problema na ulasku u Sabor

10.3.2017.
13:26
VOYO logo

Zastupnik Ivan Pernar tijekom današnje rasprave o izmjenama Zakona o izvlaštenju i određivanju naknada sukobio se s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom

"Htio bih ovom prilikom ukazati na sve žrtve izvlaštenja tijekom komunističke vladavine koje nikada nisu dobile adekvatnu kompenzaciju, odnosno adekvatno obeštećenje za oduzetu imovinu. Već je država diskriminirajući odlučila vratiti samo Katoličkoj crkvi oduzetu imovinu, a sve druge građane ignorirati čime ih je dovela u nejednak položaj, tim više što katolička crkva ionako ima najviše nekretnina na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najbogatija institucija. Mnogim građanima bi povrat djedovine, odnosno obeštećenje za nju dobro došao", rekao je Pernar tijekom rasprave. Njegove riječi uzrujale su Željka Reinera koji mu je rekao kako u parlamentu zastupnici mogu govoriti neistinu i laži te upozorio kako Pernarove riječi nisu istinite.

"To naprosto nije istina, Hrvatska je obeštetila dobar dio ljudi, ne previše pravično, puno manje nego što im je komunistička vlast oduzela", rekao je Reiner dok je Pernar povišenim tonovima dobacivao potpredsjedniku Sabora sa svog mjesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>>Pernara odbili u banci: nisu mu proveli nalog za plaćanje jer tvrde da potpis nije njegov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Pernara 'deložirali' iz sabornice, on sve snimao uživo: 'Ovo je demokracija! Ovo je HDZ!' 

>>Reiner objasnio izbacivanje Pernara iz dvorane: 'Reagirao sam striktno po Poslovniku'

"Nemojte se derati s mjesta. Kolega Pernar izričem vam opomenu", poručio je Reiner Pernaru. Ipak, to nije jedina stvar s kojom se zastupnik Živog zida morao nositi u Saboru. Naime, saborska straža mu nije dopustila unošenje stvari u klub zastupnika u Saboru, pa je Pernar na svom Facebooku objavio video u kojem je prokomentirao ovaj slučaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o jednom fašističkom načinu na koji HDZ upravlja cijelom zemljom, a, kao što vidimo, provodi se i represija nada mnom kao saborskim zastupnikom", rekao je Pernar u videu. Na snimci se može i čuti kako saborski djelatnik kaže da su opremu donijeli novinari, no Pernar tvrdi da je riječ o njegovim prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo