NEOBIČNA PLJAČKA /

Lopov u kolar košulji: kontroverzni svećenik otuđio kip Gospe u Gradištu

Lopovi su prijavljeni policiji i u Gradištu. No ne zbog krađe pršuta, povrća ili novca, već kipa Gospe iz župne crkve. Još je veći šok uslijedio kada se doznalo tko je to organizirao i učinio

9.10.2017.
18:36
VOYO logo

Zvona crkve, kao da umjesto za misu, nagovještavaju alarmantno stanje. Neobičan pokušaj pljačke dogodio se u Gradištu u crkvi svetog Franje Asiškog. Kroz ova vrata iznesena je Gospa visine metar i pol, vrijedna nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Da bi situacija bila još apsurdnije, kip gospe, otuđio je nitko drugi nego sam svećenik, bivši župnik te crkve Alojzije Asić. Isti je to svećenik koji je prije odlaska u mirovinu odbio pričestiti malenoga Adama, dječaka sa Downovim sindromom, pa je njegova nova kontraverza mještanima kap koja je prelila čašu 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam čin iznošenja kipa iz crkve nije bio lak zadatak, pa je svećenik organizirao ljude da mu pomognu u otuđivanju gospe, bez da su znali u što se upuštaju, jer naposlijetku, vjerovali su bivšem župniku. Gospu je bilo teško iznjeti iz crkve, pa je ontraverzni svećenik zamolio vjernike koji su se tada nalazili u crkvi da mu pomognu iznjeti gospu i staviti je u njegov automobil. 

Alojzije Asić, mještani govore, smatra da nije uzeo ništa što mu ne pripada. Govorio je da je tijekom godina toliko toga ulagao u crkvu, pa da mu Gospa pripada, te da je to njegov kip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je imovina od crkve, od sela. Ne od svećenika. To što je pouzimao nije nikako u redu", tvrdi Pavo, mještanin Gradišta. "Ako je on svoje odnio. On je smatrao da je to njegovo. Neka nama vrati naše", tvrdi Kata, mještanka Gradišta. 

I nakon što je otišao u mirovinu, Alojzije je neprestano bio u crkvi, čak ponekad i služio mise, što je mještanima izazivalo sumnje. "Ja sam radio 37 godina u Pošti, i kad sam otišao u mirovinu, ja iza šaltera ne prolazim. Ja sam poštar u mirovini, tako smatram da je i on svećenkom u penziji", kazao je mještanin Ivan

Policija istražuje slučaj i podrijetlo imovine kipa gospe. jer lociran je i svećenik i kip, a mještani se mole bogu, da će im se gospa ipak ponovo ukazati – na oltaru, gdje i pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo