na dvije stolice / Longin se oglasio oko kazne Povjerenstva. 'Platit ću, tražio sam i razrješenje iz zadarske luke'

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Kako je naveo odmah po upozorenju Povjerenstva zatražio je razrješenje s funkcije predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar

2.8.2023.
12:41
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Danas.hr objavio da je HDZ-ov župan Zadarske županije, Božidar Longin, novčano kažnjen s 530,89 eura od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, javio se i sami župan:

"Kao legalist poštujem odluku koju je donijelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te ću kaznu svakako platiti. Nisam imao namjeru povrijediti Zakon te sam odmah po upozorenju Povjerenstva zatražio razrješenje s funkcije predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, za koju kroz cijelo vrijeme obnašanja mandata nisam primao nikakvu naknadu", stoji u kratkom odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
530 eura manje u džepu /

HDZ-ov župan kažnjen jer je 'sjedio na dvije stolice'. U kartici naveo da na jednom poslu volontira

Image
530 eura manje u džepu /

HDZ-ov župan kažnjen jer je 'sjedio na dvije stolice'. U kartici naveo da na jednom poslu volontira

Podsjetimo, Longin je kažnjen s obzirom na činjenicu da je uz dužnost župana Zadarske županije obnašao i funkciju predsjednika Upravnog odbora Lučke uprave Zadar od 25. prosinca 2021.g. do 19. lipnja 2023.g. Time je počinio povredu Zakona o sprječavanju o sukobu interesa, kazali su nam iz Povjerenstva. Inače, prema informacijama iz imovinske kartice koja je objavljena 17.2.2023. godine navedeno je kako je Longin predsjednik Upravnog vijeća, ali dužnost obavlja volonterski.

Na strancima Lučke uprave navedeno je kako radom Upravnog vijeća upravlja predsjednik, u ovom slučaju župan Longin, a imenuje ga Vlada Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Upravno vijeće biraju se četiri predstavnika Vlade Republike Hrvatske, od kojih je jedan zaposlenik lučke kapetanije na čijem je području sjedište lučke uprave, jedan predstavnik županije, jedan predstavnik grada i jedan predstavnik svih ovlaštenika koncesije, kojeg bira Savjet za luke", navedeno je na stranicama Lučke uprave Zadar.

Navodi se i kako svi članovi Upravnog vijeća za svoj angažman primaju, osim predsjednika koji je državni dužnosnik, mjesečnu naknadu od 2.000 kuna neto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vozili smo starom cestom do mora. U Zadar smo stigli nakon 4 sata i 45 minuta, a vidjeli sve ljepote

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo