530 eura manje u džepu / HDZ-ov župan kažnjen jer je 'sjedio na dvije stolice'. U kartici naveo da na jednom poslu volontira

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Lučka uprava Zadar

Na strancima Lučke uprave navedeno je kako radom Upravnog vijeća upravlja predsjednik, u ovom slučaju župan Longin, a imenuje ga Vlada Republike Hrvatske

1.8.2023.
16:57
Dino Stanin/PIXSELL/Lučka uprava Zadar
VOYO logo

HDZ-ovog župana Zadarske županije, Božidara Longina, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je novčanom kaznom od 530,89 eura, doznaje Danas.hr.

Kako nam je potvrđeno Longin je kažnjen s obzirom na činjenicu da je uz dužnost župana Zadarske županije obnašao i funkciju predsjednika Upravnog odbora Lučke uprave Zadar od 25. prosinca 2021.g. do 19. lipnja 2023.g. Time je počinio povredu Zakona o sprječavanju o sukobu interesa, kazali su nam iz Povjerenstva. Inače, prema informacijama iz imovinske kartice koja je objavljena 17.2.2023. godine navedeno je kako je Longin predsjednik Upravnog vijeća, ali dužnost obavlja volonterski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenim stranicama Lučke uprave Zadar navodi se da je Longin još uvijek predsjednik Upravnog vijeća koje upravlja samom Lučkom upravom i ima sedam članova, a to su: Boris Fantulin, Živko Kolega, Alen Rukavina, Marino Buturić, Željko Lončar, Mario Pešut, Rade Fain.

Također na strancima Lučke uprave navedeno je kako radom Upravnog vijeća upravlja predsjednik, u ovom slučaju župan Longin, a imenuje ga Vlada Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Lučka uprava Zadar

"U Upravno vijeće biraju se četiri predstavnika Vlade Republike Hrvatske, od kojih je jedan zaposlenik lučke kapetanije na čijem je području sjedište lučke uprave, jedan predstavnik županije, jedan predstavnik grada i jedan predstavnik svih ovlaštenika koncesije, kojeg bira Savjet za luke", navedeno je na stranicama Lučke uprave Zadar.

Navodi se i kako svi članovi Upravnog vijeća za svoj angažman primaju, osim predsjednika koji je državni dužnosnik, mjesečnu naknadu od 2.000 kuna neto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo i samog Logina koji se do objave članka na telefonske pozive i SMS poruke nije odazvao.

POGLEDAJTE VIDEO: Vozili smo starom cestom do mora. U Zadar smo stigli nakon 4 sata i 45 minuta, a vidjeli sve ljepote

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike