POD UDAROM KRITIKA / Ljutiti građanin Bačiću: 'Biste li vi s Plenkovićem živjeli u kontejneru? Kad bi njegovi roditelji živjeli u kontejneru, brzo bi se to sredilo'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

'Tri godine vlada nije napravila nijednu kuću. Srbi su napravili više kuća na Baniji nego vi', rekao je žitelj zagrebačkog Markuševca ministru Bačiću i gradonačelniku Tomaševiću

13.2.2023.
15:32
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Novi ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, na tu dužnost prvenstveno imenovan kako bi ubrzao obnovu područja pogođenih potresima 2020. godine, na turneji je po naseljima kojima je obnova potrebna. Danas je posjetio zagrebačka naselja Markuševec i Čučerje, a pritom se, kako je zabilježila kamera televizije N1, susreo s jednim građaninom koji je pred Bačića istresao svoje nezadovoljstvo.

Nakon što mu je ministar Bačić izgovorio onu čuvenu političarsku frazu da "razumije njegove probleme", ovaj mu je uzvratio da "ništa on ne razumije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo sad je zima. Biste li vi došli s vašim Plenkovićem dva mjeseca živjeti u tom kontejneru? Kad bi njegovi roditelji živjeli u kontejneru, brzo bi se to sredilo, ovako ništa", sasuo je Bačiću ljutiti građanin.

Image
UBRZANJE PROCEDURE /

Bačić obišao velikogoričko područje pogođeno potresom: 'Plan obnove je realan, razumijem nezadovoljstvo ljudi'

Image
UBRZANJE PROCEDURE /

Bačić obišao velikogoričko područje pogođeno potresom: 'Plan obnove je realan, razumijem nezadovoljstvo ljudi'

Bačić: 'Na vama je da mi vjerujte ili ne'

Ovaj mu je potom govorio da se na Baniji "puno radi" i da je "potrošeno jako puno novca iz europskih fondova", ali ljutitog građanina to nije impresioniralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za koga se to radi kad nema ljudi", pitanjem je prekinuo ministra.

Bačić je strpljivo zahvalio građaninu na strpljenju još jednom mu rekavši da shvaća njegovu frustriranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam se u osobno ime ispričavam koliko mogu na problemima koji su se vama dogodili. Ubrzat ćemo obnovu i ja se nadam da ćemo i ovdje u Markuševcu i Čučerju zgrade obnoviti. Učinit ćemo sve da vam se čim prije sve sredi i izgradi. Na vama je da mi vjerujete ili ne vjerujete", rekao je Bačić i dodao da ni sam nije zadovoljan obnovom.

'Tri godine vlada nije napravila nijednu kuću'

U razgovor ministra i frustriranog građanina uključio se i zagrebački Tomislav Tomašević kazavši da će novi zakon građanima osigurati novac koji će ubrzati samoobnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isti je građanin potom prekinuo i Tomaševića rekavši da u tri godine nije napravljena nijedna kuća.

"Srušene su tri kuće, a nijedna nije napravljena. Tri godine vlada nije napravila nijednu kuću. Srbi su napravili više kuća na Baniji nego vi. Pa zar to nije žalosno. Bogu za plakati. Ja vas poštujem, ali recite vi nama u kojem ćete roku nešto napraviti", rekao je građanin koji se na koncu ipak ispričao ministru Bačiću rekavši mu da kritike koje je izrekao nisu zlonamjerne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo