restart koalicija /

Ljevica se okrupnjuje, SDP za izbore vrbuje popularnog župana: 'Vjerujem u pozitivan ishod'

Posavec potvrđuje pregovore, ali, za razliku od Bernardića, ishod ne želi predviđati jer mu SDP nije jedini potencijalni partner

17.5.2020.
22:10
VOYO logo

Ljevica se okrupnjuje uoči izbora. Novog člana pronašli su u Međimurskoj županiji, ali suprotno očekivanjima, to i dalje nije međimurski župan.

HDZ optužuju za bacanje Hrvatske u blato, a oni im odgovaraju uvredama na račun čelnika Restart koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restart koalicija svakim danom sve je veća. Davor Bernardić je u Čakovcu svom timu priključio i Međimurski demokratski savez koji, nakon podrške Milanoviću na predsjedničkim izborima, s istim partnerima ide na parlamentarne.

"Veli se, dakle, da se ne treba mijenjati momčad koja pobjeđuje. Mi smo spremni i za ovu utakmicu i sigurno ćemo i ovu utakmicu pobijediti", rekao je Željko Pavlic, predsjednik Međimurskoga demokratskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Davor Bernardić u Međimurju mami većeg kapitalca od MDS-a. Od osnutka Restart koalicije pregovara s bivšim HNS-ovcem, županom Matijom Posavcem.

"Čuli smo se jutros, u dobrom smo kontaktu i vjerujem u uspješne pregovore", rekao je šef SDP-a.

Posavec potvrđuje pregovore, ali, za razliku od Bernardića, ishod ne želi predviđati jer mu SDP nije jedini potencijalni partner.

"Ja ću na parlamentarne izbore svakako izaći, međutim kao nezavisni. Postoji niz pojedinaca, niz stranaka, među njima, naravno, i oni, s kojima razgovaram", kaže Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kampanja već traje /

HDZ-ovci raspalili po Restartu: 'Jeste li ime koalicije ukrali iz Republike Srpske ili Hanza medije?'

Image
Kampanja već traje /

HDZ-ovci raspalili po Restartu: 'Jeste li ime koalicije ukrali iz Republike Srpske ili Hanza medije?'

Prekidom pregovora Domovinskog pokreta i Mosta, u Saboru se otvara novi koalicijski manevar. Je li Most nakon što je odbio Škoru privlačan SDP-u?

"Što se nas tiče, ne, mi nećemo ići u koaliciju s Mostom. Most je desnica i to konzervativna desnica", odlučno će Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bez postizbornih koalicijskih partnera restartovci vjeruju u pobjedu. Iz HDZ-ova tabora Bernardića pak optužuju za plagiranje naziva koalicije i uzvraćaju optužbama.

I jedna i druga opcija vjeruju da će skupiti saborsku većinu. Ako to ne naprave, moglo bi nas opet čekati dugo postizborno kombiniranje i dogovaranje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo