Najavili prosvjed / Ljeto na okretištu Prečko! Obitelj Maršanić ne odustaje od svoje zemlje: 'Zaustavit ćemo promet'

Podrška sugrađana je više nego velika unatoč tomu što će tijekom događanja biti prekinut tramvajski promet

30.10.2019.
8:45
VOYO logo

Sjećate li se obitelji Maršanić koja je ogradom blokirala okretište zagrebačkog Prečkog? Blokadu su maknuli nakon što ih je gradonačelnik Milan Bandić napokon pozvao na pregovore. 

No, dogovori su propali, a vlasnici zemljišta koje je Grad prisvojio najavljuju nove prosvjede već danas u 18 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo željeli da do ovoga ponovno dođe, ali nemamo izbora, tvrde to članovi obitelji Maršanić.  "Naravno da to čovjeka duboko dira i uznemiruje, ali kad znam da se borim za pravičnu stvar, kad znam da pokušavam ispraviti stvar koja je još mom djedu nanesena", rekao je Mladen Maršanić.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je nazvan Ljeto na okretištu Prečko kojim žele aludirati na Ljeto na Savi, projekt koji je Grad Zagreb organizirao, skupo platio, a koji gotovo nije imao posjetitelja. Oni, kažu, s tim neće imati problema. Podrška sugrađana je više nego velika unatoč tomu što će tijekom događanja biti prekinut tramvajski promet.

"Zaustavljanja prometa će sigurno biti. Prosvjed je prijavljen policiji. Prema zakonu o javnom prosvjedu policija mora štititi prosvjednike, a to ujedno znači i obustavu prometa, a isto tako pripremili smo par rekvizita koji će ukazati na tro kako se trošio novac u Gradu Zagrebu zadnjih nekoliko desetaka godina i to će biti lijepa metafora za one milijunske iznose potrošene", rekao je organizator prosvjeda Ivan Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su sve građane koji vode parnice s gradom a im se pridruže u borbi za zemlju koja je njihova i prema pravomoćnoj sudskoj presudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo