Liku zahvatila mećava, u Rijeci se urušio krov klizališta

Nakon što je bijeli pokrivač u petak ujutro prekrio Istru, snježna mećava poslijepodne je zahvatila i dio Like. Snijeg nošen jakim vjetrom znatno smanjuje vidljivost i ometa promet.

17.12.2010.
16:50
VOYO logo

Od 19 sati u petak na svim državnim cestama prema Udbini, Kninu, Srbu i Obrovcu uvedeni su zimski uvjeti. Promet kamionima s prikolicama i tegljačima je zabranjen, a alternativni smjer je Gračac-Sveti Rok-Gospić.

Zimski uvjeti na snazi su i na cestama: Senj-Žuta Lokva, Gospić- Karlobag i Gospić-Korenica, priopćio je HAK. Gusti snijeg pada i u podvelebitskom primorju. Od Karlobaga prema Barić Dragi na jadranskoj magistrali upućene su dodatne ralice zimske službe koja je u Lici u punoj pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog snježne mećave zabilježena su kašnjenja autobusa u mjesnom i međumjesnom prometu, navodi HAK.

Gusti snijeg počeo je oko 19,30 sati padati u Puli i okolici te gotovo u cijeloj Istri. Temperature su oko nule, a ponegdje, naročito u unutrašnjosti Istre, snježni pokrivač je visok između 10 i 20 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci se oko 19 sati urušio krov klizališta "Morska pahuljica" postavljenog na obali, a srećom u incidentu nema ozlijeđenih, javlja Večernjak. Klizalište se nalazi pod šatorom, pa je najvjerojatnije da pod težinom snijega nije izdržala krovna konstrukcija.

Portal iPress pak piše da se do 19 sati na istarskim prometnicama dogodilo 16 prometnih nesreća, uglavnom zbog snijega i skliskih kolnika. U tri nesreće, dvije u Puli i jednoj u Poreču, ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda još nije poznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve pahulje snijega pale su u Dubrovniku i Zadru, a očekuje se da će se tijekom noći zabijeliti i u Šibeniku. Gusti snijeg koji pada u Rijeci i Opatiji izazvao je probleme u prometu, pojedine autobusne linije su u prekidu, a gužve i zastoji su česti, piše Dnevnik.hr.

Inače, u Puli je u petak ujutro izmjerena temperatura zraka od -7 Celzijevih stupnjeva, dok se Buzet ujutro 'probudio' na hladnih -11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012170145006 arti-201012160115006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo