mogu podnijeti žalbu / Liječnik tužio Grad zbog zemljišta: Ako ga Split u roku od 15 dana ne isplati, slijedi ovrha

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Grad Split ima pravo na žalbu koja odgađa ovrhu. Također ima rok od 15 dana da dobrovoljno ispuni tražbinu

28.11.2019.
16:29
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Grad Split je od četvrtka pod prijetnjom ovrhe za koju je rješenje donio Općinski sud u predmetu u kojem je liječnik Nebojša Knežević tužio Grad zbog svog zemljišta na TTTS-u na kojem su ucrtane gradske prometnice, potvrdio je Hini sud i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za Hinu gradonačelnik Krstulović Opara nije želio komentirati slučaj već je samo kratko rekao da će Pravna služba Grada učiniti sve potrebno da zaštiti njihove  interese.

Upitan hoće li doći do problema u svakodnevnom funkcioniranju grada, kazao je da to ne može komentirati i ponovno dodao da će njihova Pravna služba poduzeti sve mjere sukladno zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sudu se doznaje da je Rješenje o ovrsi doneseno na temelju ovršne isprave, kao i da Grad Split ima pravo na žalbu koja odgađa ovrhu. Također ima rok od 15 dana da dobrovoljno ispuni tražbinu. 

Liječnik Nebojša Knežević i ostali tužitelji ovo su ljeto zbog naplate spora Općinskom sudu u Splitu podnijeli ovršne prijedloge koji s kamatama iznose 150 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo