KONKRETNI ARGUMENTI / Lider sindikata ogorčen kritikama pokazao koliko će čistačice zarađivati: 'Izborili smo veću plaću'

Image
Foto: Pixsell

Naveo je Branimir Mihalinec još jednom da se nenastavnom osoblju osiguralo povećanje od 6,11 posto

6.12.2019.
12:45
Pixsell
VOYO logo

Sindikalisti nastavljaju međusobne sukobe jer nisu svi članovi najzdovoljniji ponudom Vlade, koja je u konačnici prihvaćena bez referenduma. Tek ga je održao Sindikat Preporod, ali to je bilo "pro forme", ništa nije moglo promijeniti. Zato su krenule optužbe o izdaji nenastavnog osoblja, što se odbacuje.

Konkretnije, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NZSZSŠH) Branimir Mihalinec odlučio je brojkama potvrditi da nitko nije izdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću, 442 kune za kuhara, vozača - koji nije dobio ništa, jer smo ga izdali. Referent je dobio 483 kune, govorili su da smo ga izdali... 526 kuna dobit će voditelj računovodstva. Tajnici i računovođe, to su oni koji su dobili najveće povećanje, ali nisu dobili ništa jer su izdani."

Naveo je još jednom i da se nenastavnomosoblju kroz dodatke osiguralo povećanje od 6,11 posto, jednako kao i nastavnom osoblju kroz koeficijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada i prosvjetni sindikati postigli su u ponedjeljak 2. prosinca sporazum kojim se završava 36-dnevni štrajk u osnovnim i srednjim školama. Kako je rekao premijer AndrejPlenković, Vlada je u "trokoraku" ponudila sindikatima rast koeficijenata sljedećom dinamikom: tri posto od 1. prosinca, dodatnih jedan posto od 1. lipnja iduće godine te još dva posto od 1. siječnja 2021. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo