RAMLJAK KOMENTIRAO / 'Lex Agrokor' ne vrijedi u Srbiji: sud u Beogradu odbio zahtjev Ante Ramljaka

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da za poduzeća koncerna u Srbiji vrijede odredbe Lex Agrokora, no sud je odbio njegov zahtjev

31.8.2017.
9:43
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora, Ante Ramljaka, da poduzeća u Srbiji koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora, piše srpska Politika. Srpski mediji podsjećaju kako je zakon usvojen u travnju kako bi se spasio posrnuli poslovni imperiji Ivice Todorića, a Politika je potvrdu informacije dobila iz samog suda.

U okviru Agrokora u Srbiji posluju trgovački lanci "Merkator S", "Frikom", "Dijamant", "Mg Mivela", "Kikindski mlin" i "Nova sloga". Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da i za ova poduzeća vrijede odredbe Lex Agrokora, ali sud je njegov zahtjev odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijenicu suda komentirao je i sam Ramljak kojeg odluka ne iznenađuje. "Srbija još uvijek nije članica EU-a i njihove odluke su njihove odluke. Mislim da će svi vjerovnici biti namireni iz ukupne mase imovine koju ima Agrokor, bez obzira o kojoj se zemlji radi", rekao je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo