LAUC OBJAVIO PREZENTACIJU SA ZNANSTVENOG SAVJETA: / Kaže da se dio članova usprotivio snimanju sjednica, a on bi ukinuo samoizolaciju

Image

'U jednom trenutku predloženo je da se snimaju i javno objavljuju, no tome se usprotivio dio članova Savjeta pa nažalost ništa od toga'

15.4.2021.
13:55
VOYO logo

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta Vlade, njezin član, znanstvenik prof. dr. Gordan Lauc objavio je na Facebooku prezentaciju u trajanju od dvije minute koju je predstavio na sjednici. U prezentaciji tvrdi da stroge mjere ne smanjuju broj umrlih i oboljelih, ali da rade veliku "kolateralnu" štetu, pa je potreban izniman oprez pri njihovu donošenju.

"Sve je više dokaza da lockdown donosi više štete nego koristi jer dovodi do znatno veće isporuke virusa unutar obitelji... Blage mjere i brojni turisti koji su veliki broj ljudi izložili maloj količini virusa prošlog ljeta su vjerojatno objašnjenje za manji broj umrlih u Hrvatskoj no u susjednim zemljama", tvrdi Lauc u prezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentaru na Facebooku napisao je kako se nažalost sjednice Znanstvenog savjeta za COVID-19 ne snimaju te da se čak ne vodi ni zapisnik.

"U jednom trenutku predloženo je da se snimaju i javno objavljuju, no tome se usprotivio dio članova Savjeta pa nažalost ništa od toga... Ja stojim iza svega što sam rekao na svim dosadašnjim sjednicama Savjeta i nemam problema to javno i objaviti. U tom kontekstu, kao mali prilog javnosti rada Znanstvenog savjeta, ovdje objavljujem svoju današnju prezentaciju u obliku filmića koji traje dvije minute. Pogledajte ako vas zanima", napisao je Lauc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, kako među ostalim navodi u svojoj prezentaciji, Lauc smatra da bi trebalo ukinuti mjeru samoizolacije, te da bi umjesto toga svakom kontaktu trebalo dati pet samotestova, te na kraju zaključuje kako u ovom trenutku veći potencijal za širenje pandemije ima neki novi soj gripe, nego neka nova varijanta SARS-CoV-2 virusa.

Image
MJERE IDU DALJE: /

Božinović otkrio: ‘Produžit ćemo sve što je na snazi, a lokalni stožeri mogu donositi i stroža ograničenja’

Image
MJERE IDU DALJE: /

Božinović otkrio: ‘Produžit ćemo sve što je na snazi, a lokalni stožeri mogu donositi i stroža ograničenja’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike