KLUPKO SE RAZMOTAVA /

Kuščević uskoro odlazi? Sve će biti poznato danas ili sutra: 'Vjerujemo da će pobijediti zdrav razum'

I HDZ-a se sve glasnije može čuti kako će premijer po povratku iz Bruxellesa od Kuščevića tražiti ostavku

2.7.2019.
19:18
VOYO logo

Afera s imovinom ministra Lovre Kuščevića dosegla je vrhunac. Prema pisanju Večernjeg lista ministar je lagao kada je rekao da nije sudjelovao u promjenama u općinskom Prostornom planu kojima podigao vrijednost svojih zemljišta.

Čini se kako je to kap koja je prelila čašu jer, iako zasad samo neslužbeno, iz HDZ-a se sve glasnije može čuti kako će premijer po povratku iz Bruxellesa od Kuščevića tražiti ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri s koalicijskim partnerima cijelog dana na zajedničkim zadacima, ali konkretnog odgovora o budućnosti Lovre Kuščevića još nema.

"Danas smo potpisali ugovore upravo sanacije klizišta tako da ja vjerujem da smo u ovom trenutku u Hrvatskoj svi na čvrstom terenu", rekao je ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, teren pod ministrom uprave svakog se dana sve više urušava. Zapisi sa sjednica općinskog vijeća u Nerežišću dokazuju da je tadašnji načelnik Kuščević, iako se formalno izuzeo, sudjelovao u promjenama prostornih planova koje su mu omogućile da štalu preko puta svoje vile pretvori u drugu kuću, a nedaleki pašnjak prenamijeni u građevinsko zemljište koje je njegova supruga nakon toga prodala obiteljskoj prijateljici za gradnju triju luksuznih vila.

Zbog svega toga, HDZ-ov glavni koalicijski partner ustraje u svojim zahtjevima. Član HNS-a koji se javno zalaže za raskid koalicije rezolutan je i po pitanju Kuščevića - mora otići. Ujedno, vodstvo HNS-a tvrdi kako pred premijera ne stavljaju ultimatum.

Vijesti kako je Plenković iz Bruxellesa kontaktirao Kuščevića te da se dogovara način na koji će ministar podnijeti ostavku, u Vladi ne potvrđuju. Ništa od toga ne zna ni HNS.

"Nemam te informacije. To mogu samo pretpostaviti kao odgovoran premijer i ministar da su razgovarali", izjavio je Milorad Batinić, predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas ili sutra bi trebao biti poznat termin koalicijskog sastanka nakon kojeg bi se konačno trebala znati budućnost Lovre Kuščevića.

"Cijeli dan pokušavamo stupiti u kontakt s njime, ali ne uspijevamo. Zadnja izjava datira od subote 29. lipnja, kad je rekao da je sve s njegovim nekretninama čisto. Razgovarao sam s velikim brojem HDZ-ovaca i HNS-ovaca, koji kažu, doduše neslužbeno, da je niz afera u kojima se našao ministar u ovom trenutku teško obranjiv", kazao je naš Ilija Radić, a ostatak pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo