ministar zadovoljan / Kuščević: 'Potpisnici referendumskih inicijativa uvjerili se u dobar posao povjerenstva'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvi na redu za uvid u nevažeće potpise su fizičke osobe, koje to mogu obaviti 19. do 21. studenoga

20.11.2018.
12:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ) izjavio je u utorak da potpisnici referendumskih inicijativa koji su obavili uvid u nevažeće potpise pohvaljuju rad povjerenstva za provjeru potpisa, te je izrazio zadovoljstvo što su imali priliku osobno se uvjeriti u "transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo".  

"Povjerenstvo koje sam kao ministar imenovao napravilo je dobar i transparentan posao i objektivno utvrdilo sve važeće i nevažeće potpise. Kako bi pokazali tu transparentnost omogućili smo svim građanima, inicijativama, udrugama koje su se pravovremeno prijavile da imaju pravo uvida u nevažeće potpise", rekao je Kuščević novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt "Uspostava platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na redu za uvid u nevažeće potpise su fizičke osobe, koje to mogu obaviti od ponedjeljka, 19. studenoga, do srijede, 21. studenoga, a idućeg tjedna, od 26. do 28. studenoga, omogućit će se uvid predstavnicima građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje.   

"Prema komentarima naših sugrađana koji su dolazili, jako se pozitivno izražavaju, pohvaljuju rad povjerenstva. Drago mi je da su imali priliku i osobno se uvjeriti u transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo", poručio je Kuščević.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kakav je odaziv potpisnika dviju referendumskih inicijativa, Kuščević je odgovorio kako su to tehničke stvari o kojima bi trebalo pitati mjerodavne u tvrtki APIS IT, koja je obavila provjeru potpisa i u čijim se prostorijama obavlja uvid u nevažeće potpise.

Upitan jesu li se predstavnici inicijativa predbilježili za uvid u nevažeće potpise idućeg tjedna, Kuščević je odgovorio potvrdno. "Da, imamo raspored za svako pitanje - ponedjeljak, utorak, srijeda. A kasnije će se dogovoriti, ovisno o dinamici provjere, koliko treba vremena za dovršetak cijelog posla", kazao je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo