azil za životinje /

Kunica o pitanju Žarkovice: 'Izgradnja skloništa kroz nekoliko mjeseci, gradit ćemo još veće izvan Grada'

Image

Konferencija za medije pod nazivom 'Poticaj za udomljavanje pasa i provedba Odluke o držanju kućnih ljubimaca' održana je danas u Maloj vijećnici, a riječ su imali direktor Sanitata Vedran Kunica i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

5.1.2016.
14:03
VOYO logo

'Grad Dubrovnik je uvijek podržavao rad azila, iako su životinje pristizale iz cijele Županije i bez sankcija dostavljani gore. Ni jednu kunu nisu plaćali Gradu Dubrovniku. Proračunom za ovu godinu osigurana su sredstva i ispunjeni su svi standardi propisani Zakonom. Odabran je izvođač radova, a mi paralelno tražimo lokaciju izvan Grada gdje bi se izgradio azil većeg kapaciteta,' izjavio je Raguž te dodao kako životinje je premještaju u druga skloništa ni Grad, ni gradonačelnik, ni Sanitat nego kako se postupa po rješenju Veterinarske inspekcije pri Ministarstvu. Podsjetio je i kako je u prosincu podnesen optužni prijedlog protiv Grada, Sanitata i Društva zbog toga što sklonište na Žarkovici nije bila adekvatno.

Također je dodao kako bi svi oni koji su pravi ljubitelji životinja trebali zagovarati da se životinje nalaze u adekvatnim uvjetima što je ostvareno premještanjem istih u skloništa diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunica je izjavio kako bi Društvu trebali svi biti zahvalni, pa čak i susjedna država, a kazao je i ponešto o samom projektu izgradnje azila.

'Grad je namijenio milijun i pol kuna u Proračunu za 2015. godinu za izgradnju azila, a on je srušen. Iz tog razloga, javna nabava se nije mogla izvršiti u prvoj polovici godine i zato se to do sada nije izrealiziralo. U idućih 10-ak dana će biti faza uvođenja u radove, nakon toga slijedi rok od 120 dana za izgradnju skloništa. Nakon toga se pokreće postupak registracije skloništa, nakon čega ćemo biti jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji ima svoje sklonište,' izjavio je Kunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo