KRUŽI LAŽNA VIJEST O DRNIŠKOJ LIJEČNICI: / 'Nakon cijepljenja je oslijepila, nateklo joj je lice...'; Ona poručila: 'Fake news!'

Image

Društvenim mrežama širi se netočna informacija o ravnateljici Doma zdravlja u Drnišu

28.1.2021.
16:16
VOYO logo

Netočna informacija o tome da je dr. Blaženka Topčić, ravnateljica drniškog Doma zdravlja nastradala nakon što je primila cjepivo protiv korone proširila se društvenim mrežama. Objavu s Facebooka Faktograf je raskrinkao jer je u pitanju laž, što je potvrdila i sama ravnateljica Doma zdravlja u Drnišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedna žrtva cijepljenja! Nastradala ravnateljica Doma zdravlja u Drnišu!

Nedugo nakon primljenog cjepiva protiv Covida 19 hitno je prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a nakon toga u Zagreb. Naime, nedugo nakon što se cijepila, vozeći se s posla kući, osjetila je strahovitu bol u glavi, privremeno je oslijepila i cijelo lice joj je nateklo. Iz Drniša je hitno prebačena u Opću bolnicu Šibenik, a iz Šibenika u Zagreb. Je li u pitanju moždani udar?", stoji u objavi koja je objavljena na privatnom profilu (arhivirana ovdje), i koja je podijeljena više od tisuću i 300 puta, prenosi Faktograf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA ISTRAŽUJE KONTROVERZNOG IMUNOLOGA: /

Srećko Sladoljev objavio je grozan fake news i proširio paniku

Image
POLICIJA ISTRAŽUJE KONTROVERZNOG IMUNOLOGA: /

Srećko Sladoljev objavio je grozan fake news i proširio paniku

Liječnica: 'Radi se o fake newsu'

Faktograf je došao do ravnateljice Topčić koja im je preko maila odgovorila da se osjeća odlično i da je objava s Facebook lažna vijest.

Image

19.02.2014., Drnis - Ispred zgrade Doma zdravlja u Drnisu probusene su gume vozilima Hitne pomoci. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Radi se o fake newsu i nema veze sa cijepljenjem protiv Covida-19. Rutinski zahvat se nažalost lažno prezentira preko portala i smatram da je za svaku osudu. Osjećam se odlično", stoji u odgovoru ravnateljice drniškog Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj upit Faktograf je poslao i šibenskoj Općoj bolnici odakle su odgovorili da ne mogu dati detaljan odgovor zašto je dr. Topčić došla u bolnicu jer tako nalažu GDPR i Zakon o zaštiti pacijenata. "Ovim putem možemo opovrgnuti neistinite navode u predmetnoj objavi koje se odnose na cjepivo i nuspojave za koje nemamo nikakva saznanja", odgovorili su iz OB Šibenik.

Ministarstvo zdravstva poručilo je da se netočna informacija širi društvenim mrežama, no da će detaljnije naknadno odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo