'OSTAJEM MINISTAR OBRANE!': / Damir Krstičević se predomislio, najbližim suradnicima otkrio zašto je dao pa povukao ostavku

Image
Foto: HRT1
19.7.2017.
14:02
HRT1
VOYO logo

Nakon sastanka s talijanskom ministricom obrane u MORH-u, ministar Krstičević na pitanje novinara koje je zanimalo je li i dalje ministar obrane, nije želio jasno odgovoriti. Kazao je da će javnost o svemu biti obaviještena nakon njegova sastanka s premijerom.

'Pitanje je vrlo zanimljivo, ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi. Znate da sam uvijek bio otvoren, dat ću vam sve potrebne odgovore, no dopustite mi u ovom trenutku da naglasak stavimo na sastanak između dviju država koji je vrlo važan u ovom trenutku', rekao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se kako je potvrdio svoj ostanak na čelu ministarstva obrane, a onda je kazao kako je sve još uvijek otvoreno te kako su u tijeku razgovori s premijerom o njegovoj ostavci.

'Ja i premijer razgovaramo i kroz razgovor između mene i premijera, hrvatska će javnost na vrijeme biti upoznata', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostajem ministar'

Iako na presici nije želio mnogo govoriti o svojoj ostavci, u medije je ipak procurilo što je Krstičević danas rekao svojim suradnicima.

'Ostajem ministar obrane. Davanjem ostavke želio sam malo prodrmati sustav da se zna tko je tko', kazao je jutros na kolegiju u Ministarstvu obrane svojim pomoćnicima te vojnim zapovjednicima ministar obrane Damir Krstičević, saznaje neslužbeno Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CURE DETALJI SUKOBA U VRHU VLASTI, HDZ-ovci LJUTITI NA KOLINDU, ALI I PLENKOVIĆA: ‘Napravio je veliki propust’

Image
'OČEKUJEM DA POVUČE OSTAVKU!': /

Grabar Kitarović objasnila situaciju oko ministra Krstičevića i vješto izbjegla odgovor na iznimno važno pitanje

Image
'OČEKUJEM DA POVUČE OSTAVKU!': /

Grabar Kitarović objasnila situaciju oko ministra Krstičevića i vješto izbjegla odgovor na iznimno važno pitanje

Zahvalio se ljudima u Dalmaciji

Nakon bilateralnog sastanka s ministricom obrane Talijanske Republike, Robertom Pinotti, ministar obrane obratio se medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim vam i danas izraziti zahvalnost, svim ljudima u Dalmaciji, mještanima na gašenju požara, vatrogascima, pripadnicima HV-a, policij i velikoj solidarnosti koja je pokazana pri gašenju požara. Vidimo da se sitacija stabilizirala. Iz ovoga svega trebamo izvući naučene lekcije, da nam sustavi budu bolji i efikasniji. Uvijek ima prostora za poboljšanje i napredak. Suosjećam s Italijom koja se ovih dana također bori s požarima, kao i s drugim mediteranskim zemljama. To je bila jedna od tema sastanka. Kako na tom području združiti resurse i kako pomoći jedni drugima', rekao je Krstičević.

Dodao je kako su na sastanku dogovorili odlazak inženjerske satnije sljedeće godine u misiju UN-a, zajedno s oružanim snagama Talijanske Republike, s ciljem razvoja zajedničkih obrambenih odnosa. Prijedlog je to koji najprije treba potvrditi Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku se razgovaralo o ostalim aktivnostima NATO-a, suradnji na području ratnih mornarica.

'Imali smo jedan vrlo sadržajan i prijateljski sastanak. Ministrica me pozvala u Italiju te rekla da jednog dana možemo zajedno otići posjetiti hrvatske i talijanske vojnike u zajedničkoj misiji', rekao je Krstičević te najavio sastanak s premijerom koji će se održati poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnio neopozivu ostavku

Podsjećamo, ministar Krstičević u utorak je podnio ostavku nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se nalazila u službenom posjetu u Salzburgu, poručila kako je prema njezinom mišljenju vojska na požarište u Splitu trebala stići ranije.

Ostavku ministra Krstičevića nisu željeli prihvatiti niti premijer Andrej Plenković niti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo