Reakcije /

Krstičević se danas sastaje s premijerom, HDZ-ovci tvrde da nema razloga za njegovu ostavku

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Neki u stranci ipak smatraju da bi Krstičević mogao biti uteg uoči izbora

8.5.2020.
8:14
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević jučer je nakon pada vojnog aviona u mjestu Biljane Donje i pogibije dvojice pripadnika HRZ-a iznenada podnio ostavku usred live prijenosa tiskovne konferencije, a danas će se prijepodne sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem kojega, kako je rekao na konferenciji, nije prethodno obavijestio o ostavci. Krstičević se nije javio niti vrhovnom zapovjedniku, predsjedniku Zoranu Milanoviću, čije se očitovanje također očekuje danas.

Reakcije iz HDZ-a zasad su podijeljene. Ministar gospodarstva Darko Horvat sinoć je na HRT-u izjavio da je razgovarao s Krstičevićem nakon nesreće, ali i kako smatra da ovdje nema njegove odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Krstičević je emotivan, ali za takav njegov korak nema razloga. Nema tu njegove odgovornosti", rekao je Horvat.

Unatoč tom što je Krstičević omiljen u desnom dijelu HDZ-a, druga strana u stranci smatra da bi mogao biti uteg uoči parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je, očekivano, Krstičevićevu ostavku pozdravila.

Predsjednik saborskog Odbora za obranu SDP-ov Igor Dragovan u četvrtak je izjavio da na ostavku ministra obrane gleda kao na visoko moralan i odgovoran čin čovjeka koji je odgovoran za funkcioniranje sustava. 

"Na ostavku ministra Krstičevića gledam kao na visoko moralan i odgovoran čin čovjeka koji je odgovoran za funkcioniranje obrambenog sustava", kazao je Dragovan u izjavi za Hinu, dodavši da se "na žalost, nesreće prečesto događaju". Naglasio je da Krstičevića ne smatra odgovornim za nesreću, ali drži da je njegova ostavka moralan i častan čin.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ocijenio je u četvrtak da je ministar obrane Damir Krstičević podnijevši ostavku prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krstičević prvi put u cijelom mandatu napravio ispravan potez. Prvi i zadnji", napisao je Beljak na Twitteru.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u četvrtak kako je Damir Krstičević, ministar obrane u ostavci, više puta u svom mandatu pokazao da mu je bitnije pogodovati NATO-u, svojoj bivšoj firmi KING ICT i HDZ-ovim klijentima, nego brinuti o sigurnosti vojnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostov Miro Bulj također je naveo da je Krstičevićev čin odgovoran, iako je mandat ove Vlade ionako pri kraju, dok je nezavisni Bojan Glavašević na Twitteru kratko komentirao - "treći magareći".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike