Pomoć PR-ovaca / Krešimir Macan postaje PR savjetnik premijera, Kujundžića imidž ne brine: 'Mene se uljepšati ne može'

Dok ministar Kujundžić 'ne brine previše o imidžu', zbog čega neće angažirati PR stručnjaka, ministrica Žalac također je najavila angažiranje stručnjaka za odnose s javnošću

28.12.2017.
18:41
VOYO logo

Na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici Vlade i premijer i ministri uglavnom su zadovoljni odrađenim poslom, no još bolje rezultate najavljuju iduće godine. A u tome će im pomoći i PR stručnjaci koje će moći angažirati i platiti iz EU fondova, ali i iz - državne blagajne. Zabrana takvih angažmana koju je 2012. donijela Vlada Zorana Milanovića danas je ukinuta, a neslužbeno doznajemo da od siječnja posebni savjetnik premijera Plenkovića postaje Krešimir Macan

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Vlade - dobra atmosfera. "Zahvaljujem vam svima na angažmanu, na radu, vama, vašim suradnicima, mislim da smo, s obzirom na sve okolnosti koje smo imali ove godine postigli vrlo solidne rezultate u svim područjima", rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su i ministri prema svom radu - neskromni: "Ja mislim da smo u protekloj godini odradili jako dobar posao", kazao je ministar energetike TomislavĆorić, slično kao i ministar branitelja Tomo Medved - "U najvećoj mjeri sam zadovoljan s onim što smo postigli".

"Mislim da se vratio optimizam na hrvatsko selo i kod hrvatskih poljoprivrednika", istaknuo je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati su takvi da ja mislim da će većina toga biti vidljivo u školama i fakultetima za iduću godinu", kazala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

A kako bi rezultati građanima bili vidljiviji ukinuta je dosadašnja zabrana zapošljavanja fizičkih i pravnih osoba koje se bave odnosima s javnošću, pa će ih sada moći angažirati i iz državne kase platiti javne tvrtke kao i sami ministri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar meni treba popraviti imidž? Sigurno ćemo i mi o tome razmišljati ako je Vlada donijela takvu odluku i ako se pokazalo u ministarstvima da je to potrebno", izjavila je Nada Murganić, ministrica demografije, mladih i socijalne politike

A neki, poput ministra zdravstva Kujundžića otvoreno kažu da im PR - ne treba: "Ne brinem previše o imageu. Neću angažirati PR stručnjaka. Mene se uljepšati ne može".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PR stručnjak ne treba ni ministru Kuščeviću, za razliku od nekih drugih. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac najavila je da će angažirati PR-ovca.

No u usvojenom proračunu nema posebne stavke za PR: "Jeste li odredili maksimalan limit koliko se novca može potrošiti?", upitali smo ministra financija Zdravka Marića. - "Pa vi znate dobro da se tu ne radi o nekim basnoslovnim ciframa koje će ugroziti bilo kakvo funkcioniranje proračuna niti ministarstava. U okviru već njihovih postojećih limita koji su im dodijeljeni ministarstva će bez problema pronaći novac." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što će se pronaći i za PR stručnjaka Krešimira Macana koji će od siječnja postati posebni savjetnik samog premijera. 

"Iz koje stavke će se njemu isplaćivati plaća će ovisiti o odluci na razini Vlade. Koliko je znam nije još odlučeno", kazao je Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje PR savjete Macan će premijeru i ministrima dijeliti već na idućoj sjednici Vlade idućeg tjedna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo