Krešimir Ćosić: Ostavite mi dijete na miru!

'O prodaji struje pitajte Vladu, Upravu ili HEP trgovinu i ostavite mi dijete na miru, OK? Nemam veze s trgovinom i švercom struje i TLM-om, OK?

7.5.2010.
13:11
VOYO logo

Za komentar na uhićenja bivšeg šefa Hrvatske elektroprivrede Ivana Mravka i predsjednika Uprave Tvornice lakih metala iz Šibenika upitali smo HDZ-ovca Krešimira Ćosića, koji je bio u Nadzornom odboru HEP-a, ali i TLM-a u vrijeme kada je struja nabavljana po visokim cijenama, a prodavana za budzašto.

arti-201005070137006Mediji su ga dovodili u vezu s aferom zbog koje je u petak priveden Mravak i zbog činjenice što mu je sin je Marko prokurist ukrajinsko-slovačkog Korlea za Hrvatsku, jedne od tvrtki od kojih je HEP kupovao struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadzorni odbor HEP-a nikada, nikada, nikada nije raspravljao o nabavkama struje! OK? Jeste li me razumjeli? NO u kojemu sam ja sjedio nikada nije dobio niti izvješće o kupovini struje, možda je to u nadležnosti HEP trgovine, ne znam", rekao nam je Krešimir Ćosić.

S obzirom da je sjedio i u NO-u TLM-a, upitali smo ga iznenađuje li ga što se i ta tvrtka spominje u okviru istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"TLM nema veze, OK? Nikakve veze! Prodaja TLM-u je odluka Vlade, kao i odluka o privatizaciji. O prodaji struje pitajte njih, Upravu ili HEP trgovinu i ostavite mi dijete na miru, OK? Nemam veze s trgovinom i švercom struje i TLM-om, OK? I dignuo sam tužbu protiv onih koji su me s tim povezivali. Ako nekome nešto nije jasno, za to postoje sudovi", kazao nam je Krešimir Ćosić.

Popijač: U Mravkovom mandatu HEP je zamro

Ministar gospodarstva Đuro Popijač kazao nam je da "ne želi posebno komentirati posao tijela koji se bave istragama", te naglasio da ne želi komentirati ono što se događalo u državnom energetskom monopolistu prije njegova dolaska, dodajući da "očigledno postoje razlozi zašto su državna tijela pokrenula istragu u HEP-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da sada ima uvid u poslovanje HEP-a, upitali smo ga kako nakon serije afera to poduzeće posluje s novom Upravom.

"Gledajte, to je sve manje-više bilo mrtvo zadnjih godina i sada se trudimo intenzivirati poslovne procese i jedan od prioriteta nam je otvaranje novih energetskih objekata kako bismo bili spremni za ravnopravnu utakmicu na europskom tržištu. Gospodin Begović ima puno posla, pripremamo niz projekata i nadamo se da ćemo uz kvalitetnu suradnju i intenzivan rad pokrenuti to poduzeće i da nećemo stajati na putu njegovoj budućnosti", kaže Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor upitana za komentar uhićenja bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka izjavila je danas novinarima da "sva tijela rade svoj posao", prenosi Hina.

"U borbi protiv korupcije nastavit ćemo jednakom snagom i nećemo posustati. Što se Vlade tiče, nulta je tolerancija na bilo kakav i bilo čiji oblik korupcije" poručila je Kosor nakon skupa o ravnopravnosti spolova u medijima, uputivši novinare da se za ostalo obrate nadležnim tijelima koje istragu provode i čiju neovisnost kako je rekla Vlada podupire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005070056006 arti-201003110232006 arti-200907180015006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo