kninjani u pogonu / Krenule pripreme za obljetnicu Oluje: Predsjednica poziva na zajedništvo

Nakon što je jučer dogovoreno da će proslava 20-te obljetnice Oluje biti u Kninu, a vojni mimohod dan prije u Zagrebu - počinju pripreme. Vlada je na sjednici donijela odluku o osnivanju Organizacijskog odbora. Načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić poručuje da vojska ima što pokazati. A unatoč protivljenju, na vojni mimohod doći će i šef najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko.

21.5.2015.
18:45
VOYO logo

Ni kiša u Kninu, nije umanjila sreću - i ove godine na 20. obljetnicu Oluje, glavna proslava održat će se u Zvonimirovom gradu. 

Image
izrazio zadovoljstvo kompromisom /

Karamarko: 'Oluja je prevažan datum da bi oko njega imali prijepore'

Image
izrazio zadovoljstvo kompromisom /

Karamarko: 'Oluja je prevažan datum da bi oko njega imali prijepore'

Nakon izvanrednog obraćanja predsjednice Republike, a onda i postizanja dogovora, pripreme za Oluju napokon mogu početi. U Vladi je osnovan Organizacijski odbor na čelu s ministrom obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Financijska sredstva bit će osigurana iz proračuna za 2015. godinu", rekao je ministar obrane Ante Kotromanović. 

Iako je bio protiv vojne parade u Zagrebu, na nju će ipak doći i šef HDZ-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih ni u kojem slučaju htio biti faktor remećenja, iako sam protiv toga da se to održava u Zagrebu, ali prilagodit ću se protokolu", prokomentirao je jučer Karamarko. 

A što će moći vidjeti, zna načelnik Glavnog stožera koji poručuje vojska je spremna.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi znate da smo prošli tjedan lansirali raketu. Sa lansera koji je u potpunosti hrvatska pamet možemo pokazati da smo sposobni. To ćemo pokazati na mimohodu zajedno sa saveznicima", najavio je general zbora Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera OS RH.

U Kninu uređuje velebnu crkvu, muzej, a na kninskoj tvrđavi, na mjestu gdje je poljubio zastavu - spomenik Franji Tuđmanu, čiji je završetak još upitan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica se nada da će sve aktualne političke trzavice državni čelnici barem na jedan dan ostaviti po strani.  

"Ja se nadam da će i naš premijer taj dan provesti cijeli dan s građanima, pa pozivam njega, sve članove Vlade, i ostale dužnosnike u političkom životu da na taj dan pokažemo zajedništvo i jedinstvo", rekla je Josipa Rimac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na uljuđenu i dostojanstvenu proslavu pozvala je i predsjednica Republike, pa se čvrsto nadamo da će se takve želje ispuniti. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo