Iz HDZ-a demantiraju /

Krak afere SMS: Varga je još 2014. radio za HDZ i angažirao ga je savjetnik predsjednice?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Franjo Varga u svom iskazu na čak pet mjesta spominje Vladu Galića. No, Galić nije jedini'

13.11.2018.
7:45
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Savjetnik predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić angažirao je Franju Vargu za HDZ još 2014., u vrijeme predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović. U toj kampanji, kao i u kampanji 2015. sudjelovale su tvrtke pod istragom za pranje novca u vlasništvu ljudi bliskih Zdravku Mamiću.

"Franjo Varga u svom iskazu na čak pet mjesta spominje Vladu Galića. No, Galić nije jedini", kazao je za Nacional izvor upućen u detalje istrage u aferi SMS. Kako piše tjednik, Galić je još prošloga tjedna u razgovoru za Globus otkrio da je osobno angažirao Vargu za HDZ, da njegov kontakt s Vargom nije bio ni po čijem nalogu te da se s njim susreo samo dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Galić kazao,čuo je da se Varga bavi društvenim mrežama te ga je to zainteresiralo, a prema tvrdnjama izvora iz HDZ-a i ranijim mjedijskim napisima, presudnu ulogu u kampanji Grabar-Kitarović odigrale su upravo društvene mreže. 

Iz HDZ-a su za Nacional poručili da je Varga "imao formalnu suradnjus HDZ-om" te da "novo vodstvo stranke nije ostvarilo nikakvu suradnju s g. Vargom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike