Nova tjedna prognoza / Krajem tjedna temperature će porasti, no prije toga - kišobrane uza sebe!

Image
Foto: Thinkstock.com

Ove ćemo godine lipanj otpratiti u proljetnom tonu. Svakako računajte na to da imate kišobran pri ruci jer je gotovo svakodnevno moguć pljusak

25.6.2018.
13:00
Thinkstock.com
VOYO logo

Nakon prošlotjedne sparine i vrućine, „skuhalo se“ nevrijeme koje je iza sebe ostavilo prijeko potrebnu svježinu. Danju je na direktnom suncu toplo, no čim se sunce „sakrije iza oblaka“- svježe. U Gorskom kotaru i Lici ponovo je trebalo upaliti peći i zagrijati kuću. Iako će temperature prema kraju tjedna postupno rasti, tek je za vikend izgledan povratak ljetnih temperatura. Prije toga...

NA KOPNU:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do srijede djelomice sunčano, uz kratkotrajne (uglavnom) popodnevne pljuskove na sjeverozapadu zemlje, u Lici, gorju i na istočnom dijelu Slavonije. U srijedu u cijeloj zemlji oblačnije. U noći će kiša početi padati i u zapadnoj Slavoniji, a do popodne će je ponegdje biti i na zapadu kopna. Ipak, najviše će je biti u Slavoniji, pa se na području Posavine može skupiti i 15tak litara po četvornom metru. I u četvrtak i petak se nastavlja pretežno oblačno, na sjeverozapadu zemlje i Slavoniji uz samo još povremenu kišu ili poneki pljusak ,ali  znatno rjeđe nego u srijedu.

U unutrašnjosti Dalmacije bi u petak ona mogla biti ipak malo konkretnija. Puhat će umjeren sjeverac, u gorju sjeveroistočnjak koji će dodatno pojačati osjećaj svježine. Tek u subotu očekujemo kidanje naoblake i porast temperature s proljetnih 22- 23 na ljetnih 27- 28 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Prognoza

NA MORU:

Bura će danas prema kraju dana na sjevernom Jadranu jačati, a sutra se proširiti se duž cijele obale. Udare do 100 km/h očekujemo u Velebitskom kanalu, ali i podno Biokova. Do srijede će „tjerati oblake“ pa će prevladavati pretežno sunčano i svježe vrijeme s maksimalnih 25 stupnjeva na sjeveru, do 27 na južnodalmatinskim otocima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

More će se još dodatno ohladiti za stupanj do dva. Krajem srijede će se bura smiriti, okrenuti na sjeverozapadnjak, ali i jače naoblačiti. Predznak će to biti nestabilnog vremena koje će se, prema trenutnim svim prognostičkim materijalima, zadržati sve do subote. U srijedu i četvrtak su lokalni pljuskovi najvjerojatniji uz obale južnog, srednjeg Jadrana i na južnodalmatinskim otocima. U petak se očekuje i na sjevernom dijelu Jadrana.

Image
Foto: Vijesti.hr

Prognoza

Ove ćemo godine lipanj otpratiti u proljetnom tonu. Svakako računajte na to da imate kišobran pri ruci jer je gotovo svakodnevno moguć pljusak, a sredinom tjedna dominirat će oblaci i česta kiša, u srijedu lokalno i obilnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo