KADA BI TO ŽELIO, HDZ BI BANDIĆA MOGAO RUŠITI VEĆ ZA PAR DANA: / Čovjek koji je sve pokrenuo, sada se drži u drugom planu

Image
Foto: Pixsell

Mnogi smatraju da je prosvjed protiv Milana Bandića označio početak kraja njegove vladavinu u gradu Zagrebu.

2.2.2020.
20:13
Pixsell
VOYO logo

Prošao je dosad najveći prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Okupilo se više od deset tisuća ljudi, a sada se postavlja pitanje gubi li Bandić podršku koja ga na toj funkciji drži već 20 godina i hoće li mu u Skupštini proći sporni GUP. Dapače, mnogi taj prosvjed smatraju početkom kraja Bandićeve 20-godišnje vladavine, javlja RTL.

"Vjerujem da su ovo zadnji dani Milana Bandića na vlasti u gradu Zagrebu. Po broju afera može ući u Guinnessovu knjigu rekorda, ali mislim da će te afere stati", kazao je Tomislav Tomašević, zastupnik u Gradskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni GUP

Osim problema s otpadom, optužnice za korupciju, Zagrepčani se najviše bune protiv Generalnog urbanističkog plana. U spornom GUP-u, koji od ljeta gradonačelnik pokušava provesti kroz Skupštinu, nalazi se njegova ideja o "zagrebačkom Manhattanu", ali i drugi projekti kojima se umjesto zelenila uvode stambeni prostori i podzemne garaže. Iz gradske oporbe misle da Bandićev koalicijski partner HDZ ipak neće dati podršku GUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan brak iz interesa. Ili ta jedna koalicija koja je sustav spojenih posuda između Gradske skupštine i Sabora očito je na klimavim nogama. Očito se gospodinu gradonačelniku trese tlo pod nogama i HDZ ako propada, ne želi propast zajedno s njima", usvrdila je Anka Mrak Taritaš.

Neslužbeno, HDZ-ovi zastupnici u Skupštini imaju naputak s vrha stranke da podrže GUP jer Milan Bandić pak drži parlamentarnu većinu u Saboru, piše RTL. No, najvjerojatniji scenarij su amandmani. "Ako bude uložen i jedan amandman od bilo kojeg zastupnika ili kluba zastupnika, točka ide na nadležno ministarstvo koje onda donosi rješenje, međutim onda se o toj točci neće glasovati", pojašnjava Kazimir Ilijaš, predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Veliki jučerašnji prosvjed protiv Bandića

Juričan pokrenuo bunt

A, cijelu priču s pobunom protiv Bandića započeo je Dario Juričan. Iako se on u ovim prosvjedima drži po strani, svoj bunt je očigledno prenio na građane. Ipak, neovisno o tome, najvjerojatnije će se o novom gradonačelniku odlučivati tek u svibnju 2021. godine na lokalnim izborima.

Image
BANDIĆEV ČOVJEK ULOVLJEN U SRCU DANAŠNJEG PROSVJEDA PROTIV BANDIĆA: /

Slikao je prosvjednike

Image
BANDIĆEV ČOVJEK ULOVLJEN U SRCU DANAŠNJEG PROSVJEDA PROTIV BANDIĆA: /

Slikao je prosvjednike

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo