Posao za krađu /

Krađa fotografije u KIC-u - Helena Margić objasnila svoj čin: 'Bila sam osupnuta snagom emocija, zaboravila sam na kamere'

Da priča bude zanimljiva pobrinuo se ravnatelj KIC-a Emil Matešić koji dan kasnije ponudio 29-godišnjakinji posao kustosice na jednom projektu

15.3.2018.
17:26
VOYO logo

29-godišnjakinja iz Siska Helena Margić, koja je iz zagrabčkog Kulturno informativnog centra ukrala fotografiju Gorana Pavletića, dobila je ponudu za posao kustosicu u istoj instituciji. Na današnjoj konferenciji za novinare ispričala je kako je došlo do čitave situacije.

Kazala je da se u slobodno vrijeme amaterski bavi fotografijom, a čin krađe fotografije ni sama ne može objasniti. "Nakon stručnog predavanja sam s društvom došla u KIC. Nakon nekog vremena krenula sam prema toaletu i primijetila sam izložbu fotografija. Prva fotografija koja mi je zaplijenila pažnju bila je fotografija starog mosta u Sisku. Jednostavno sam bila osupnuta snagom emocija koju je ta fotografija izazvala u meni i stajala sam dovoljno dugo da je svaka inhibicija nestala. Prestalo me biti briga za kamere oko mene i potisnula sam činjenicu da bi takav čin mogao imati i pravne posljedice", pokušala je objasniti čin 29-godišnjakinja iz Siska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da priča bude zanimljiva pobrinuo se ravnatelj KIC-a Emil Matešić koji dan kasnije ponudio joj je posao kustosice na jednom projektu.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> KIC i dalje traži djevojku koja je ukrala fotografiju: Emil Matešić objasnio nam je zašto je fasciniran njenim činom

>> Neobičan slučaj krađe u KIC-u dobio svoj epilog: misteriozna kradljivica konačno se javila

"Bilo mi je jasno da je ovo sad jedna od tih prilika u kojoj ja konačno mogu biti društveni kipar i mogu jednom drugom aspirantu na umjetničku poziciju omogućiti da svojim jezikom objasni onaj motiv koji ga je naveo da na ovaj bijedan, a opet hrabar način otuđi fotografiju. Tu sam onda došao na ideju da bi bilo zgodno da ta osoba koja je to napravila dobije kao nagradu kustoski koncept", kazao je Matešić.

Helena nažalost fotografiju koju je uzela više nema, ona je izgubljena. Međutim, fotografiju je svejedno platila i kao ispriku, poklonila je autoru jednu svoju fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo