'naša suradnja više nema smisla' / Kovačić o vladajućoj koaliciji: 'Taktika ti ćeš meni spinati, a ja tebi prodati foru je loša'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Bio sam jedan od najdosljednijih zagovaratelja izgradnje povjerenja između Mosta i Domoljubne koalicije, a oni su mi opalili plesku', izjavio je Kovačić za Slobodnu Dalmaciju

2.5.2016.
11:00
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo
Image
nakon što je oštro kritizirao hdz /

Ivan Kovačić više nije šef Kluba zastupnika Mosta: 'Nemam namjeru biti nečiji klaun!'

Image
nakon što je oštro kritizirao hdz /

Ivan Kovačić više nije šef Kluba zastupnika Mosta: 'Nemam namjeru biti nečiji klaun!'

Ivan Kovačić je već prošli tjedan šokirao političku i širu javnost izjavom neka se HDz je**, a nakon toga je dao ostavku na mjesto predsjednika Kluba Mosta. Sada je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju ponovio svoj stav.

"Rekao sam riječ koja znači da s nekim više ne želite imati posla. Bila je do kraja izravna i slikovita zato što je s druge strane poslana isto takva poruka, ali na sto puta perfidniji način. Bio sam jedan od najdosljednijih zagovaratelja izgradnje povjerenja između Mosta i Domoljubne koalicije, a oni su mi opalili plesku", izjavio je Kovačić između ostalog u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje ima li više smisla suradnja Mosta i HDZ-a, odgovorio je:

"Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Patrik Macek/PIXSELL)

Dosadašnju komunikaciju HDZ-a i Mosta ocijenio je površnom i neiskrenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taktika ti ćeš meni spinati, a ja tebi prodati foru je loša. Mostova je odgovornost u tome što nismo postavili rok za imenovanja ministra, zamjenika i pomoćnika. Ali ima tu nešto zanimljivo. Most se optužuje da koči HDZ-ove kandidate, a do danas nije popunjeno više od 20 pomoćnika s njihove strane. I to zato jer nisu predložili nikoga. Namjerno!", kaže Kovačić.

Na pitanje je li svjesno zaljuljao brod vladajuće koalicije , odgovorio je kako se Mostovci koji su došli u ministarstva bore unutar tromih i promjenama nesklonih struktura stotina ljudi koji su iskadrovirale vlade i SDP-a i HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naivna javnost vjeruje da Most nešto koči. Lijevo-desni zajedno medijski puštaju spinove da je za sve kriv Most, a zapravo su udruženim pothvatom razvalili državu kao prostitutku, na redaljku", kaže Kovačić koji kaže da bi i on kao birač Mosta bio nezadovoljan.

Ipak, tvrdi i kako Most neće do zadnjeg dana podržavati Vladu samo da ostane u foteljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na jednom od sastanaka Mosta bilo je postavljeno pitanje bismo li podržali izlazak iz Vlade i nove izbore, i to uz ovakav oslabljeni rejting, ako bi Vlada krenula opasnim i krivim putem , odgovor je bio jednoglasan - za nove izbore, makar nestalo i Mosta", izjavio je Kovačić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo