relković se ispričao, pošto đakić neće /

Kovačić nije spominjao ostavku: 'Ja jesam svašta govorio, ali nikada nisam rekao da SDP-ovom smeću treba dati otkaz'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu ostavkom ukoliko se premijer Andrej Plenković javno ne očituje

13.3.2017.
11:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić održao je izvanrednu konferenciju za medije u 11 sati u Ministarstvu uprave.

"Đakić se nema razloga ispričavati meni, gospođama ni hrvatskoj javnosti. Mi smo podijeljeno društvo i ovakva mržnja i polariziranost ne bi trebala biti. Ako se neka skupina zalaže za nečija prava, onda to ne bi trebala to raditi tako da mrzi drugoga", za početak je izjavio Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

"Ja jesam svašta govorio, ali nikada nisam rekao da SDP-ovom smeću treba dati otkaz. Od mene takvo što nećete čuti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić: 'Lov na vještice je nedopustiv'

Kovačić napominje da je samo pokušao zaštititi dignitet dvije službenice ministarstva, da se njihova imena ne razvlače po medijima.

"Ja u ovo ministarstvo nisam došao da bih radio reforme tipa lova na vještice ili kidanja glava nepodobnim službenicama. Bi li trebao reći da ću sljedeće godine paliti knjige? One su dva najobičnija službenika unutar Ministarstva. Ukoliko su oni krivi za politiku vlade, onda je to sramota. Lov na vještice je nedopustiv", rekao je Kovačić.

"Dok sam ja u ministarstvu uprave, one će biti u jednakim uvjetima kao svi ostali zaposlenici dok obavljaju svoje dnevne zadaće. Hrvatska je europska zemlja 21. stoljeća, volio bih da tako i ostane", kazao je i dao riječ Ivici Relkoviću, koji je nahvalio Kovačića rekavši da nije očekivao da će u nekoliko mjeseci rada raditi s čovjekom kojemu politika nije okrznula kao čovjeka.

"Niti jedan događaj u ovom ministarstvu nije napravljen protiv HDZ-a niti je ijedan potez napravljen da bi se zaštitio Most. Nama je to samo bio alat za bolju Hrvatsku, za Hrvatsku koja prema svakom čovjeku treba biti jednaka. Naravno da smo dočekali probleme zbog nekih ploča i natpisa", rekao je Relković pozvavši novinare da iz njegove mladosti iskopaju je li ispjevao ijedan redak bilo kakve ustaške pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Relković: 'Ako Đakić se ne može ispričati, ja mogu'

"Hajde, pretražite moj život. Jesam li ikada izrekao sintagmu koju sada neću izreći, vi znate koju. Ja bi taj problem riješio na prvom sastanku. Ali Bauk je imao četiri godine. Neka Bauk pronađe snimke svojih prijatelja i zastupnika kako pjevaju neke pjesme", poručio je Relković.

"Uz potpunu zahvalu ministru Kovačiću moram reći da zaštitu osobe i prava na rad i ja sam se za to borio u Domovinskom ratu. Ako Đakić se ne može ispričati, ja mogu. Mi se vama ispričavamo za ova dva dana jer nismo htjeli nikakvu PR priču. Ispričavamo se službanicama, pa i Đakiću jer smo ga spomenuli", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je potom ponovno preuzeo Kovačić koji je poručio da prvo idu u vladu, a onda će razgovarati s novinarima.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu ostavkom ukoliko se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josipa Đakića ne ispriča zbog toga što je podlom nazvao Kovačićevu odluku da za savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ. 

Vlada je u nedjelju priopćila da neće biti ostavke ministra uprave Ivana Kovačića jer su imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ provedena u skladu s propisima i u dogovoru čelnih ljudi nadležnih tijela.

Most je nakon toga priopćio kako istup Josipa Đakića smatra vrlo nekorektnim s obzirom da je to bila zajednička odluka dva partnera u Vladi te da im je drago da je premijer Plenković odmah reagirao i podržao odluku ministra Kovačića i ostatka Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo