KORONAKRIZA JE NAJTEŽE POGODILA OVAJ TURISTIČKI SMJEŠTAJ: / 'Drastično je pao broj gostiju, popunjeno je 30-ak posto kapaciteta'

Image

U Rijeci je ukupno 13 hostela, a njihovi su vlasnici očekivali rekordnu sezonu jer je Rijeka ove godine i europska prijestolnica kulture.

7.9.2020.
19:42
VOYO logo

Kriza je, u turizmu, najviše pogodila hostele. Iako su u samoj špici uspjeli uhvatiti zamah, nove komplikacije i crvene liste, na kojima se Hrvatska našla, ispraznile su sobe, kaže se u prilogu RTL-a Danas. Situacija je dodatno otežana zbog specifičnosti smještaja, jer sobu dijeli više ljudi.

Osjećaju to i vlasnici riječkih hostela: dezinfekcijska sredstva, u višekrevetne sobe prima se manje ljudi, svaka grupa je na svom katu, upozorava se na distancu, prilagođavaju se cijene. Ispunili su sve što gosti žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TURISTIČKA SEZONA PREMAŠILA SVA OČEKIVANJA: /

Zarada je 4,5 milijardi kuna, u Hrvatskoj je trenutačno još 290.000 turista

Image
TURISTIČKA SEZONA PREMAŠILA SVA OČEKIVANJA: /

Zarada je 4,5 milijardi kuna, u Hrvatskoj je trenutačno još 290.000 turista

'Razliku ćemo osjetiti na kraju godine'

Od 15. srpnja turistička sezona se zakotrljala, ali nije dugo trajala. U posezoni hosteli su obično bili puni, a sada su već od 31. kolovoza prazni.

"Ove godine smo imali dosta kraću sezonu. To je velika razlika koju ćemo osjetiti na kraju godine", izjavio je za RTL Nicola Copobianco, vlasnik jednog hostela u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično govori i Gordana Petrović suvlasnica jendog hostela.

"Imamo možda 30 posto kapaciteta popunjenog u odnosu na prijašnje godine. U periodu od 15. 7. do 15. 8. je bilo nešto malo bolje. Sa zadnjim restrikcijama, koje su uvele susjedne zemlje, drastično je opao broj gostiju", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stvarno nam je potrebna potpora države'

Vlasnici hostela strahuju da će im posao propasti, a spas vide u pomoći države.

"Stvarno nam je potrebna potpora države, jer niti približno situacija nije kao prijašnjih sezona", kazala je za RTL Gordana Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci je ukupno 13 hostela i očekivala se rekordna sezona, jer Rijeka je ove godine i europska kulturna prijestolnica. Ali zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, gomilaju se troškovi koji su veći od dobiti.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo