AKCIJA /

Korisna informacija za Grmoju: policija u lovu na vozače koji nepropisno parkiraju na mjestima za invalide

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Akciju nadzora parkiranja provodit će se do sljedećeg petka, 22. rujna, u sklopu aktivnosti vezanih uz 'Europski tjedan mobilnosti'

15.9.2017.
12:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka policija od subote će nadzirati parkirna mjesta za invalide i kažnjavati vozače koji na označenim mjestima nepropisno parkiraju svoja vozila bez 'invalidskih' oznaka.

Akciju nadzora parkiranja provodit će se do sljedećeg petka, 22. rujna, u sklopu aktivnosti vezanih uz "Europski tjedan mobilnosti" i sukladno planu preventivnog i represivnog djelovanja, izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom akcijom policija želi podići razinu sigurnosti u prometu pa će svakodnevnim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a po potrebi će kontaktirati 'Zagrebparking' radi uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna od 700 kuna za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranima za invalide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vijest dolazi kao 'naručena' za nastavak priče oko Grmojine današnje isprike zbog nepropisnog parkiranja na mjesto za invalide.

Naime, žureći na sastanak Mosta nakon petosatne vožnje iz Metkovića i gostovanja na televiziji, Grmoja se neoprezno parkirao na mjesto namijenjeno osobama s invaliditetom. Platio je kaznu za parkiranje i ispričao se gospodinu pored čijeg se automobila parkirao preblizu, zbog čega mu je bio onemogućen pristup automobilu. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Nikola Grmoja parkirao na mjesto za invalide pa se ispričao: 'Iskreno mi je žao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo