HVALEVRIJEDNA AKCIJA /

Korejska policija sudjelovat će u projektu 'Sigurna turistička sezona': Pazit će na 400 tisuća korejskih turista

Image
Foto: MUP

Potpisivanju je prethodio bilaterni sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline sa suradnicima i glavnog povjerenika Korejske nacionalne policijske agencije Min Gab Ryonga

11.4.2019.
17:40
MUP
VOYO logo

U Ravnateljstvu policije danas, 11. travnja, održano je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju u vezi projekta "Sigurna turistička sezona" između hrvatske i korejske policije.

Potpisivanju je prethodio bilaterni sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline sa suradnicima i glavnog povjerenika Korejske nacionalne policijske agencije Min Gab Ryonga koji se s delegacijom Korejske nacionalne policijske agencije nalazi u dvodnevnoj posjeti hrvatskoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas održani sastanak prvi je susret šefova hrvatske i korejske policije od uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Koreje. Obojica su izrazili zadovoljstvo samim susretom i budućom suradnjom u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ koji hrvatska policija provodi već 13. godinu zaredom.

Temeljem potpisanog Memoranduma, u hrvatskim turističkim odredištima ove godine prvi puta će biti prisutno šest korejskih policajaca (po dvoje u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu), a s obzirom na brojne korejske turiste koji svake godine posjete Hrvatsku, ovakav vid suradnje zasigurno će doprinijeti njihovom osjećaju sigurnosti u našoj zemlji. Održani sastanak bio je i prilika za razgovor o sklapanju Sporazuma o policijskoj suradnji koji  bi pridonio razvoju bilateralnih odnosa i jačanju policijske suradnje naših dviju zemalja na različitim područjima policijskog djelovanja kao što su terorizam, organizirani kriminal, trgovina drogama, krijumčarenje roba, cyber kriminal i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obraćanju medijima glavni ravnatelj Milina istaknuo je kako je hrvatska policija iznimno ponosna na  projekt Sigurna turistička sezona jer dokazuje kako smo izgradili snažne profesionalne i prijateljske veze s policijama u regiji i izvan nje, a dodatan ponos izaziva činjenica da je upravo taj projekt poslužio kao model drugim policijskim organizacijama koje su započele s provedbom svojih inačica u svojim zemljama. 
"Republika Koreja je već 19. država odnosno 21. policijska organizacija koja se pridružila projektu "Sigurna turistička sezona", započetom još 2006. godine, a ujedno i druga azijska država koja sudjeluje u projektu", naglasio je glavni ravnatelj Milina.

Glavni povjerenik Min Gab Ryong izrazio je svoje zadovoljstvo potpisivanjem ovog Memoranduma i sudjelovanjem korejskih policijskih službenika u ovom projektu, a s obzirom na više od 400 tisuća korejskih turista koji su posjetili Hrvatsku od uspostave direktne zračne veze naših dviju zemalja. Također je naglasio kako je današnjim sastankom stvoren temelj i za daljnju, tješnju suradnju naših policijskih agencija čime je otvoreno novo poglavlje za suočavanje sa brojnim novim sigurnosnim izazovima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo