RUPA U ZAKONU / Koprivnički svodnik i djevojka koju je 'prodovao' poduzetnicima vjenčali se prije početka suđenja

Image
Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL

Okrenula se Bogu. Objave su joj religioznog sadržaja uz mnoštvo vjerskih poruka i slika Isusa Krista

25.4.2018.
17:17
Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Prilično bizaran i nesvakidašnji slučaj šokirao je hrvatsku javnost kada je iz PU Koprivničko-križevačke priopćeno da je sredinom srpnja prošle godine uhićen muškarac (52) zbog sumnje u podvođenje svoje 28-godišnje djevojke.

Drugim riječima, djevojka koju je 52-godišnjak bez prisile podvodio, imala je 11 klijenata. Barem su ih toliko koprivnički policajci otkrili temeljem praćenja, snimanja razgovora i drugih mjera poduzetih tijekom kriminalističkog istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nikakve prisile prema toj djevojci nisu našli. Ona je dobrovoljno pružala spolne usluge brojnim muškarcima i novac predavala svom partneru. Usluge je navodno naplaćivala 50 eura i više, ovisno o vrsti. Tijekom izvida utvrđeno je i kako je koprivnički svodnik novac trošio na kocku.

Naravno, javnost je odmah sa zanimanjem počela pratiti slučaj budući da je na sudu trebalo biti ispitano 11 poznatih poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije koji su plaćali za seksualne usluge. Međutim, za detalje su svi ostali zakinuti budući da je koprivnički sudac Krešimir Pavlović zatvorio suđenje za javnost kako ih ne bi izvrgnuo sramoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravna zavrzlama dobila epilog

Ipak, čitava zavrzlama oko prostitucije i podvođenja u Koprivnici očito je dobila epilog.

Podravski.hr piše kako su se optuženi 52-godišnjak I njegova 28-godišnja djevojka baš nedavno vjenčali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se situacija možda čini bizarnom, vjenčanje ima i vrlo veliku pravnu težinu: prema hrvatskom zakonu supružnici ili bliski rođaci ne moraju, ako ne žele, svjedočiti protiv svojeg bližnjeg. Pravnim jezikom to se zove blagodat nesvjedočenja.

Dakle, 28-godišnjakinja koja je, tvrdi optužnica, pružala seksualne usluge na poticaj svojeg dečka udajom za njega neće ga morati teretiti na suđenju i na to je više nitko ne može prisiliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Podravski.hr doznao u mjestu nedaleko od Koprivnice, gdje djevojka trenutno radi kao konobarica, sretan se par vjenčao u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Mladenka je nakon toga na svojem Facebook profilu ponosno promijenila prezime, a čini se da je, barem prema objavama, doživjela pravo duhovno pročišćenje, transformaciju od grešnice do ‘svetice’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrenula se Bogu. Objave su joj religioznog sadržaja uz mnoštvo vjerskih poruka i slika Isusa Krista.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo