KOMPLICIRAN TRANSPORT: / Znate li tko je dostavio prve doze cjepiva u Hrvatsku? Specijalni prijevoznik iz Poljske

Image
Foto: HZJZ

SL Express je tvrtka specijalizirana za prijevoz robe, posebno farmaceutskih proizvoda, koji se prevoze na vrlo niskim temperaturama i ima flotu od 99 vozila,

27.12.2020.
9:46
HZJZ
VOYO logo

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa na temperaturi od -80 do Zagreba je dostavio specijalni prijevoznik, poljska tvrtka SL Express, piše u nedjelju Jutarnji list.

Danima se spekuliralo na koji način će se razvoziti cjepivo iz Bruxellesa u zemlje EU, među kojima je i Hrvatska. Ono što je bilo jasno od početka je da je samo skladištenje Pfizerova cjepiva nešto kompliciranije, jer se čuva na vrlo niskim temperaturama i da se prevozi u posebnim hladnjacima sa suhim ledom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za transport su na kraju bili zaduženi Poljaci i njihova tvrtka SL Express. Doze cjepiva cijelim putem čuvale su se na konstantnoj temperaturi od -80 Celzijevih stupnjeva, a prevozile su se u kombijima koji su posebno dizajnirani za prijevoz lijekova. SL Express automobili mogu se prepoznati jer na sebi imaju logo pingvina, koji su i na webu te tvrtke.

SL Express je tvrtka specijalizirana za prijevoz robe, posebno farmaceutskih proizvoda, koji se prevoze na vrlo niskim temperaturama i ima flotu od 99 vozila, sposobnih za prijevoz takvih proizvoda u cijeloj Europi, ali područje bivšeg SSSR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o kompaniji koja se nalazi na tržištu od 2003. godine, a u početku su nudili usluge brzog prijevoza manjim kombijima. Od 2011. godine isključivo se bave prijevozom robe koja zahtijeva brzi transport u kontroliranim uvjetima niske ili visoke temperature, najčešće one koja zahtijeva temperaturu od -20 do 30°C, poput farmaceutskih proizvoda, kemijskih supstanci i specijalne hrane.

Kako stoji na njihovoj službenoj stranici, također imaju niz certifikata za prijevoz opasne robe, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo